lv
n5c8igAClwzt70nPhu2MBHio1cqSdRB7cCpdBdyZ
1078241

Kļaviņas filmu Iļģuciema māsas demonstrēs Eiropas kinofestivālos

Kļaviņas filmu Iļģuciema māsas demonstrēs Eiropas kinofestivālos

Režisores Elitas Kļaviņas dokumentālo filmu "Iļģuciema māsas", kas tapusi studijā "Air Productions", šomēnes demonstrēs divos Eiropas kinofestivālos - Triestes festivālā Itālijā un Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā "Fipadoc" Francijā, informēja filmas veidotāju pārstāve Antra Gaile.

Viņa pavēstīja, ka Francijas pilsētā Biaricā notiekošais "Fipadoc" ir gada apritē pirmais lielais starptautiskais dokumentālo filmu festivāls, kurā filma "Iļģuciema māsas" piedzīvos Francijas pirmizrādi.

Filma kopā ar deviņām citām dokumentālajām filmām iekļauta programmā "Fokusā Baltijas valstis un Somija". Seanss ar režisores piedalīšanos notiks 22.janvārī.

Savukārt Triestes kinofestivāls ir lielākais Itālijas festivāls no tiem, kuru uzmanības centrā ir Centrāleiropas un Austrumeiropas kino. Triestē "Iļģuciema māsas" piedzīvos Itālijas pirmizrādi un ir vienīgā Latvijas filma no 11 filmām dokumentālo filmu konkursā. Filmas seanss ar režisores Kļaviņas un producentes Gailes piedalīšanos notiks 25.janvārī.

Starp abiem festivālu seansiem filmu "Iļģuciema māsas" 24.janvārī var noskatīties Jaunā Rīgas teātra projektā "Es atgriežos no tālienes", kura pirmajā daļā tāda paša nosaukuma lugas skatuves variantā Kļaviņa atveido galveno lomu, bet otrajā daļā tiek demonstrēta filma.

Tās darbība notiek Iļģuciema sieviešu cietumā, kur ieslodzītās sievietes, teātra studijā kopā ar profesionāliem aktieriem iestudējot Čehova "Trīs māsas", atklāj savus skaudros dzīvesstāstus un runā par cerībām un ilgām pēc cilvēcīgas attieksmes ārpus cietuma mūriem, norādīja Gaile.

Viņa atzīmēja, ka "Iļģuciema māsas" ir aktrises un režisores Kļaviņas otrā pilnmetrāžas dokumentālā filma. Filma "Zorjana Horobraja" bija viņas diplomdarbs Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālajā filmu skolā un ieguva Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps 2019" kā labākā studentu filma.

"Iļģuciema māsu" radošajā komandā ir režisore Kļaviņa, galvenā operatore Baiba Kļava, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, komponists Kārlis Auzāns, producentes Gaile, Līga Gaisa, Kļaviņa.

Lietuvas Pasvales rajonā eksplodējis gāzes vads

Lietuvas Pasvales rajonā piektdien eksplodējis uzņēmuma "Amber Grid" apkalpotais maģistrālais gāzes vads, pa kuru gāze tiek transportēta arī uz Latviju, vēsta LRT .

Policija ziņas par sprādzienu, kura rezultātā gaisā pacēlies apmēram 50 metrus augsts ug...

Foto: Viļņā sagrūst dzīvojamās mājas siena
Piektdienas vakarā ap pulksten 19 Lietuvas galvaspilsētā Viļņā sabrukusi kādas dzīvojamās mājas siena. Evakuēti nama iemītnieki, vēsta "Delfi.lt".
Latvijas uzņēmumi Ukrainai ziedo koģenerācijas stacijas
Latvijas uzņēmēji sarūpējuši palīdzības sūtījumu Ukrainas piefrontes pilsētai Slovjanskai. Saziedotas koģenerācijas stacijas un iekārtas, kas dos gaismu un siltumu. Doneckas apgabala Slovjanskā tās nogādās ar fonda "Uzņēmēji mieram" un Nacionālo bruņot...


Komentāri