lv
pYJrQqYn5bazsJGBlmdxrJQr9gPFd6hhJxnl0vKD
107628

Šons Pens pasniedz jeb atdod savu «Oskaru» Zelenskim

Šons Pens pasniedz jeb atdod savu «Oskaru» Zelenskim

Amerikāņu aktieris Šons Pens kopš kara sājuma kārtējo reizi ieradās Kijevā. Viņš savu “Oskaru” pasniedza Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, atbildot uz to, ka prezidents pasniedza aktierim ordeni.

Šobrīd Holivudas zvaigzne filmē dokumentālo filmu par Ukrainu. Pens bija viens no pirmajiem, kas nosodīja Krievijas iebrukumu kaimiņvalstī. Šī iemesla dēļ Krievijas vadība aktieri pasludinājusi par personu “non grata”.

Pens pirmo reizi Ukrainas galvaspilsētā ieradās iebrukuma dienā - 24. februārī, raksta portāls aussiedlerbote.de. Tāpēc Ukrainas prezidents uzskata, ka “aktieris ir darījis visu, lai stiprinātu attiecības starp Ukrainu un Rietumiem”. Ordenis aktierim vienmēr atgādinās, “kā dažādu valstu un paaudžu cilvēki ir apvienojuši spēkus mūsu uzvarai”, sacīja Zelenskis.

Kopš kara sākuma, kas ilgst jau 9 mēnešus, Ukrainas prezidents ir piešķīris ordeni vairākām sabiedrībā zināmām personām. Pārsvarā tie bija Eiropas politiķi. Ordeni saņēma Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Leiena. Ar to var lepoties Polijas un Latvijas prezidenti, kā arī Čehijas, Polijas un Slovēnijas premjerministri. Zelenskis šo ordeni pasniedza arī Borisam Džonsonam.

Kāda Latvijā ir vistas gaļas kvalitāte? Jautājam speciālistam

Atminos laikus, kad veikalā pirktās vistas bija ar zilu nokrāsu. Tikai retā kautā klukste bija tīri balta. Tagad visas veikalā nopērkamās vistas ir kā nule no kosmētikas salona iznākušas. Man patiesi gribas zināt, vai ar antibiotikām sašpricētu un ar ī...

Hersonu aizsargā līdz 50 tūkstošiem okupantu; deputāts ziņo par frontes sabrukumu apgabalā
Krievijas okupēto Hersonu aizsargā no 30 līdz 50 tūkstošiem karavīru, kuri pilsētu pamest negrasās, paziņojis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšsēdētājs Vadims Skibickis.
Šoigu paziņo par spēku atvilkšanu no Hersonas labā krasta
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu piektdien devis rīkojumu sākt okupācijas spēku izvešanu no Ukrainas Hersonas apgabala Dņepras labajā krastā, vēsta raidsabiedrība BBC.


Komentāri