lv
eYy3kN0sHeGPQk7FmTApTxtksT2P3Rsa2SkV1mop
105206

Rehabilitācijas centrā «Vaivari» pieredzes apmaiņā ieradušies ārsti no Ukrainas

Rehabilitācijas centrā «Vaivari» pieredzes apmaiņā ieradušies ārsti no Ukrainas

Šonedēļ Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari" ieradušies 15 ārstniecības iestāžu speciālisti no Ukrainas, lai turpinātu pieredzes apmaiņu ar centra ārstiem, aģentūru LETA informēja rehabilitācijas centra pārstāve Ulrika Eistreiķe.

Tāpat šonedēļ "Vaivaros" ieradusies Ukrainas karavīru grupa, kas turpmākās trīs nedēļas ārstēsies centrā.

Trešdien "Vaivarus" apmeklēs arī Valsts prezidenta kundze Andra Levite, lai tiktos ar ārstiem no Ukrainas un Latvijas, kā arī ar Ukrainas karavīriem, kuri ārstējas centrā. Piedalīsies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā, Ārlietu ministrijas (ĀM) un biedrības "Ziedot.lv" pārstāvji.

Šovasar tika uzsākts ĀM finansētais projekts, kura ietvaros "Vaivari" dalās pieredzē ar Ukrainas slimnīcām rehabilitācijas programmu ieviešanā Krievijas militārās agresijas rezultātā cietušiem pacientiem pēc ekstremitāšu amputācijām. Tāpat projekta mērķis ir dalīties pieredzē tehnisko pamatlīdzekļu aprites sistēmas izveidē, norādīja Eistreiķe.

Viena no projekta galvenajām aktivitātēm ir "Vaivaru" un Ukrainas sadarbības partneru ārstniecības iestāžu multiprofesionālās komandas konsultācijas un pieredzes apmaiņa, kas tiek organizēta gan attālināti, gan arī klātienē, speciālistiem dodoties pieredzes apmaiņas braucienos uz Latviju un Ukrainu.

Pieredzes apmaiņas vizītē paredzēts apmeklēt "Vaivaru" rehabilitācijas un multiprofesionālās komandas speciālistu nodarbības, Tehnisko palīglīdzekļu centru, kā arī Vaivaru ortozēšanas un protezēšanas centru.

Kā skaidroja Eistreiķe, projekta sadarbības partneri no Ukrainas medicīnas iestādēm jau agrāk ir izteikuši vēlēšanos gūt "Vaivaru" pieredzi un zināšanas par nepieciešamo dokumentāciju, speciālistu kvalifikāciju, multifunkcionālās komandas sastāvu, darbu un medicīnas aprīkojumu.

Ukraiņu ārstniecības personālam esot liela interese par "Vaivaru" fizikālās un rehabilitācijas medicīnas programmu pacientiem pēc apakšējo ekstremitāšu amputācijas, kas ir Baltijā vienīgā šāda veida akreditētā programma, kurā cieši sasaistīti rehabilitācijas un protezēšanas etapi, lai cilvēks pēc amputācijas varētu staigāt, pauda centra pārstāve. Pēc viņas teiktā, iegūtais starptautiskais sertifikāts apliecina rehabilitācijas programmas atbilstību Eiropas Savienības valstu līmenim.

Fani satraukti par Madonnas garīgo veselību (+VIDEO)

Fani visā pasaulē pauž bažas, ka pēdējo divu gadu laikā popmūzikas karaliene Madonna, nedaudz zaudējusi saikni ar realitāti, jo teju katru dienu ievieto dīvainus video no savas dzīves.

Viņa nekādi nespēj novaldīt savu kāri pēc plastiskajām operācijām un...

Ukraina uzsākusi jau vairāk nekā 42 000 krimināllietu par kara noziegumiem

Ukrainas policija kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma ir uzsākusi vairāk nekā 42 tūkstošus krimināllietu par kara noziegumiem, kurus izdarījuši krievu okupanti Ukrainas teritorijā, un identificējusi apmēram 168 tūkstošus okupantu.

Par to pastās...

Piejūras vadībai nosacīts sods un jāatlīdzina valstij 4,83 miljoni eiro

Kurzemes rajona tiesa SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" vadībai piespriedusi nosacītu cietumsodu un piespiedu darbu, kā arī apsūdzētajiem solidāri būs jāatlīdzina valstij kopumā 4,83 miljoni eiro.

Uzņēmuma valdes loceklis Ēriks Zapor...



Komentāri