lv
sMA9vakpTcHT8jEXtD7215qGfS3HvNtCYM8WENp0
103992

Liepājas dienvidos iecerēts jauns dzīvojamais rajons (+FOTO)

Liepājas dienvidos iecerēts jauns dzīvojamais rajons (+FOTO)

Liepājas dome nodod publiskajai apspriešanai divus lokālplānojumus, kas nākotnē ļaus attīstīties gan teritorijai pilsētas dienvidos ap Pakaviņu, gan Jaunliepājai. Klaipēdas ielas galā iecerēta apbūve, savukārt Jaunā ostmala no noslēgtas teritorijas kļūs par sabiedrībai pieejamu atvērtu vietu, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Teritorija Klaipēdas ielā 138 uz dienvidiem no Dienvidrietumu rajona 25,4 hektāru platībā tiks pārplānota, lai izveidotu jauktu dzīvojamo apbūvi gar Vētru ielu un pakāpeniski tālāk dienvidu virzienā, kur aiz Pakaviņa iecerēta privātmāju apbūve, domes Attīstības komitejā stāsta pilsētas galvenais arhitekts Uģis Kaugurs.

“Daļā gar Klaipēdas ielu pieļaujama augstākā apbūve līdz pat deviņiem stāviem, bet uz jūras pusi atļauts būvēt līdz pieciem stāviem daudzstāvu apbūves zonā un 2–3 stāvu augstas privātmājas,” viņš saka.

Projekta izstrādātāja Klinta Alpe-Šulmane no SIA “G93” atzīmē, ka lokālplānojumā zonējuma struktūra tiek piedāvāta konkrētāka, ņemot vērā gan dabas vērtības, gan darba uzdevumu, plānojot daudzstāvu un mazstāvu apbūvi.

Iekļauts ceļu tīkls, inženierkomunikāciju risinājumi un iespējamais zemes vienību dalījums. “Pirmo piedāvājam attīstīt teritoriju ziemeļos, tā būs pirmā apbūves kārta,” viņa norāda.

Tur lokālplānojums pieļauj plašas iespējas komercapbūvei un daudzdzīvokļu namu celtniecībai.

Deputāts Jānis Vilnītis interesējas, vai pieļauta arī kempinga izbūve, jo iepriekš teritorija bijusi iznomāta šādam mērķim. Piedāvātajā redakcijā tūrisma un atpūtas iestāžu izbūve ir atļauta, tajā iekļaujas arī kempings, skaidro projekta izstrādātāja.

“Divstāvu un trīsstāvu mājas iegādājas cilvēki, kam ir pietiekami lielas finanses, tad šis var būt traucēklis,” uz riskiem norāda Vilnītis.

Viņam piekrīt Uldis Hmieļevskis, ka nevajag jau sākumā lokālplānojumā ielikt potenciālu konflikta zonu.

“Dzīvojamā apbūve šobrīd Liepājā ir svarīga, jo dzīvojamā fonda trūkst un pieprasījums ir. Cilvēkiem, kuri te nāktu, būtu svarīgi saprast, ka kaimiņos nebūs objekts, kur būs trokšņi un tusiņi. Atbalstāma ir jaukta darījumu apbūve,” viņš pauž.

Līdz domes sēdei projektu papildinās ar redakcionālu labojumu, kas izslēdz kempinga būvniecību.

Apskatāma Rīdzenieka fotogrāfija - Latvijas valsts pasludināšana 18.11.1918.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (RVKM) no šodienas līdz 20.novembrim apskatāma Viļa Rīdzenieka lielformāta fotogrāfija "Latvijas valsts pasludināšana 1918.gada 18.novembrī", aģentūru LETA informēja RVKM pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Viņa norāda, ka ...

3 valstu policijas operācijā aiztur latvieti par vērienīgu dokumentu viltošanu

Sadarbojoties Spānijas, Latvijas un Polijas tiesībsargājošām iestādēm, aizturēts kāds Latvijas valstspiederīgais par vērienīgu dokumentu viltošanu, informēja Valsts policijā.

Aizturēšanas operācija notikusi novembra sākumā Spānijas pilsētā Malagā. Vīrie...

Duran Duran ģitārists Endijs Teilors sirgst ar vēzi

Nedēļas nogalē, 5. novembrī, Losandželosā notika 37. Rokenrola slavas zāles uzņemšanas ceremonija, kur par ieguldījumu mūzikas industrijā, tika uzņemta britu grupa “Duran Duran”. Svinīgajā ceremonijā slimības dēļ nepiedalījās grupas ģitārists Endijs Te...



Komentāri