lv
xkZSMeqzB8cTAjDO0HGSYz3bQPeDMpVB1WRgky79
103988

Iekšlietu darbinieku arodbiedrība atklāj, ko redz iekšlietu ministra amatā

Iekšlietu darbinieku arodbiedrība atklāj, ko redz iekšlietu ministra amatā

Vērtējot "Apvienotajā sarakstā" (AS) esošos un Saeimā ievēlētos deputātus, Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) par tuvāko piemēroto iekšlietu ministra amata kandidātu saredz Māri Kučinski (AS), atzina LIDA valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns.

Arodbiedrība sekojot līdzi valdības veidošanas procesam un cer, ka tie vainagosies ar pozitīviem rezultātiem.

Arodbiedrības ieskatā Kučinska iepriekšējā pieredze gan kā premjeram, gan kā Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājam būtu kā objektīvs kritērijs par labu tam, lai tiktu iecelts iekšlietu ministra amatā.

Arodbiedrības ieskatā, nākamā ministra galvenās prioritātes būtu Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas un Ugunsdzēsības un civilās aizsardzības koledžas kapacitātes būtiska stiprināšana, veidojot gan infrastruktūru, gan stiprinot pedagoģisko personālu.

Tāpat arodbiedrības ieskatā jāturpina veidot Iekšējās drošības akadēmiju, kā arī no iekšzemes kopprodukta 2,5% jānovirza valsts iekšējai drošībai, īpašu uzmanību pievēršot atalgojuma reformai, rekrutēšanai un tehniskajam nodrošinājumam.

Tāpat nepieciešams stiprināt sociālo dialogu ar nacionālā līmeņa arodbiedrību, tas ir, LIDA, kā arī stiprināt Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes Sabiedriskās drošības apakšpadomes nozīmi.

Arodbiedrības ieskatā būtu jāveicina atklātāks konkurss uz augstākā vai vidēja līmeņa amatiem dienestā, pieaicinot arodbiedrību, kā arī ģenerālvienošanās noslēgšana nozarē ar LIDA.

Starp nākamā ministra prioritātēm ir jābūt sociālo garantiju pilnveidošanai, īpašu uzmanību pievēršot virsstundu darba apmaksai, kā arī veselības aprūpei un nelaimes gadījumu rezultātā izmaksājamo summu apmēra palielināšanai.

Kā ziņots, saskaņā ar premjera Krišjāņa Kariņa (JV) priekšlikumu topošajā valdībā iekšlietu ministra amatu varētu uzticēt AS. Kā iespējamais kandidāts uz šo amatu iepriekš minēts Kučinskis.

ASV prezidenta vēlēšanu intrigas sākušās: Tramps mudina Desantisu nekandidēt
ASV eksprezidents Donalds Tramps mudinājis nule kā amatā pārvēlēto Floridas štata gubernatoru Ronu Desantisu necīnīties par Republikāniskās partijas nomināciju uz 2024. gada prezidenta vēlēšanām, raksta britu raidsabiedrība BBC.
Uz FID priekšnieka vakanci varētu kandidēt pašreizējais šī amata pienākumu izpildītājs Platacis
Uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatu, kurš ir vakants kopš vasaras, varētu kandidēt arī pašreizējais šī amata pienākumu izpildītājs Toms Platacis, izriet no viņa paustā intervijā laikrakstam "Diena".
Šakira paliek ar bērniem, Pikē - viens

Pasaulslavenā dziedātāja Šakira pēc šķiršanās no vīra futbolista Žerāra Pikē Šakira saņēmusi aizbildniecību pār bērniem. Tiesas process, kas izšķīra dziedātājas un sportista mantinieku likteni, ilga vairāk nekā desmit stundas.

Šakira un Žerārs Pikē izšķ...



Komentāri