lv
lxuv50ke2eTtlJkcG5g5qU9r5nSyaCfg9soLdRnF
1033493

Fonds Viegli atklāj Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadi

Fonds Viegli atklāj Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadi

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ar izglītības iniciatīvas "Ziedoņa klase" kultūrizglītības spēli skolēniem atklāj Ziedoņa deviņdesmitgades notikumu ciklu, informē fonda pārstāve Kristiāna Pauliņa.

Viņa atzīmē, ka "Ziedoņa klases" vadībā Rīgas 49.vidusskolas skolēni izspēlē detektīvu par Ziedoņa personību. Detektīvspēles laikā skolēni izzina sevi, darbojoties individuāli un komandā.

Kultūrizglītības nodarbībā īpašs uzsvars likts uz to, cik dažādas var būt cilvēka personības. Nodarbība klases telpā norit dažādās stacijās, kuras katra veltīta kādai no Ziedonim nozīmīgām dzīves jomām - darbs, daba, ceļš un paradokss. Detektīvs par Ziedoni iekļauts programmā "Latvijas skola soma".

"Ziedoņa klases" vadītāja Elizabete Pavlovska akcentē, ka Ziedoņa deviņdesmitgades svētku aktivitātes sadalītas vairākos posmos - būs notikumi skolēniem, pieaugušajiem un ģimenēm.

Līdz nākamā gada pavasarim fonds "Viegli" un visas tā iniciatīvas - "Ziedoņa klase", Ziedoņa muzejs, izdevējdarbība un "Radiožurnāls" - organizēs vairākas sabiedrību iesaistošas aktivitātes.

Plānots, ka maija sākumā būs fonda "Viegli" koncerti Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, top grāmata un ceļojoša izstāde "Amizantais Imants", "Ziedoņa klase" turpinās darbu ar skolēniem. Savukārt Ziedoņa muzejs Murjāņos piedzīvos vizuālas pārvērtības, kā arī muzejs organizēs zinātnisko konferenci par Ziedoni.

Policija par ļoti spēcīgu narkotiku realizāciju aizturējusi 4 vīriešus

Valsts policija par ļoti spēcīgas narkotikas izotonitazēna realizāciju lielā apmērā aizturējusi četrus vīriešus, informēja policija.

Kriminālprocesā likumsargi ieguva informāciju, ka Rīgas teritorijā darbojas organizēta grupa, kura realizē izotonitazēnu...

Davosa gatavojas Pasaules ekonomikas forumam
Šveices pilsētā Davosā nākamnedēļ sākas Pasaules ekonomikas forums, kurā piedalīsies 52 valstu un valdību vadītāji un gandrīz 600 uzņēmumu vadītāji, otrdien paziņojuši foruma organizatori.
Izveidotas 15 animācijas īsfilmas - Karš Ukrainā bērna acīm

Bērnu slimnīcas fonds ir izveidojis 15 animācijas filmas no zīmējumiem, kuros Ukrainas bēgļu bērni apraksta un zīmē savus pārdzīvojumus par karā redzēto, informēja Bērnu slimnīcas fonda komunikācijas projektu vadītāja Linda Anna Dāldere.

Bērni arī bija ...



Komentāri