lv
Y5aHJPZ1lI2oacd9K47IYlK5ZiLHauyJdyQYHv5Q
1030295

Pieņem Nacionālo radiofrekvenču plānu

Pieņem Nacionālo radiofrekvenču plānu

Valdība šodien pieņēma Nacionālo radiofrekvenču plānu, kas nosaka radiofrekvenču spektra joslu sadalījumu un radiosakaru sistēmu iedalījumu, kā arī radiofrekvenču spektra joslu izmantošanas vispārīgos nosacījumus.

Līdz šim radiofrekvenču spektra joslu sadalījumu noteica Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas zaudēja spēku pagājušā gadā.

Ņemot vērā, ka Elektronisko sakaru likums, kas paredz izstrādāt radiofrekvenču plānu, stājās spēkā pagājušā gada vasarā, Nacionālais radiofrekvenču plāns bija jāizdod no jauna.

Plāns satur pamatinformāciju par radiofrekvenču spektra joslām, kas iedalītas radiosakaru veidiem un radiosakaru sistēmām.

Pirmajā pielikumā plāns satur informāciju par radiofrekvenču spektra joslu izmantošanas vispārīgiem nosacījumiem. Otrajā pielikumā plānā iekļauta informācija par radiosaskarnēm, bet trešajā - par koplietojama radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauju.

Plānā precizēti termini, pārskatīti saīsinājumi.

Atšķirībā no iepriekšējiem noteikumiem paplašināta norma par mazas darbības attāluma ierīcēm, ietverot tajā arī citu pielietojumu ierīces, ne tikai induktīvās ierīces.

Plānā precizētas radiofrekvenču joslas, ņemot vērā aktuālo radiokanālu plānojumu.

Noteikumi ietver pārstrādātu radiofrekvenču sadalījuma tabulu, kas atvieglošot nozares speciālistiem šīs tabulas piemērošanu ikdienas darbā, kā arī veikti citi uzlabojumi, salīdzinot ar iepriekš spēkā esošajiem noteikumiem.

Trešdien Latvijā pastiprināsies dienvidu vējš

Trešdien Latvijā saglabāsies apmākušās debesis un laiks kļūs vējaināks, prognozē sinoptiķi. Dienas gaitā dienvidu vēja ātrums brāzmās palielināsies līdz 12-17 metriem sekundē.

Daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi, arī atkala. Vairāk nokrišņu būs naktī Lat...

Tukumniekiem būs prieks! Labiekārtos tirgus stāvlaukumu

Tukuma novada pašvaldība par nepilniem 20 tūkstošiem eiro pagājušā gada nogalē noslēgusi līgumu par Tukuma tirgus stāvlaukuma Raiņa ielā 7 labiekārtošanu, un ir sākti būvniecības sagatavošanas darbi.

Šobrīd teritorija ir ierobežota un ir izstrādāts būve...

Ēdināšanas nozare patlaban strādā ar zaudējumiem

Ēdināšanas nozares uzņēmumi patlaban strādā ar zaudējumiem un lielai daļa ēdinātāju ir kļuvuši par nodokļu parādniekiem, atzina Latvijas Restorānu biedrības (LRB) prezidents Jānis Jenzis.

Viņš skaidroja, ka Latvijā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) lik...



Komentāri