lv
UtHYc1oBIaGbk1EwyMkPvxqvezMo6PPu9YF5uRw4
1029655

Medniekiem! MSAF vairs nevarēs vērtēt savu pārstāvēto organizāciju pieteikumus

Medniekiem! MSAF vairs nevarēs vērtēt savu pārstāvēto organizāciju pieteikumus

Valdība otrdien apstiprināja grozījumus, kas paredz novērst interešu konfliktu Medību saimniecības attīstības fondā (MSAF), nosakot, ka konsultatīvās padomes locekļi, kuru pārstāvētās organizācijas ir iesniegušas projektus MSAF atbalsta saņemšanai, turpmāk nevērtēs savas pārstāvētās organizācijas projektus.

Tāpat grozījumi paredz, ja fondā nepietiek līdzekļu projekta atbalstīšanai pilnā apmērā, padome projekta īstenošanai varēs piešķirt mazāku finansējumu, nekā pieprasīts projekta iesniegumā, attiecīgi ļaujot samazināt projektā īstenojamos darba uzdevumus. Kā arī, lai vienkāršotu līdzekļu administrēšanu, padome varēs lemt par avansa piešķiršanu līdz 90% no fonda finansētā apjoma projektam, atsakoties no starpmaksājumiem.

Attiecīgos grozījumus Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi pamatojoties uz Iekšējā audita departamenta ieteikumiem.

Ķīnas atbilde: Valsts aptur vīzu izsniegšanu dienvidkorejiešiem

Pekina otrdien apturējusi vīzu izsniegšanu dienvidkorejiešiem, kas grasās doties uz Ķīnu kā tūristi vai biznesa dēļ, pēc visa spriežot, šādi atbildot uz Seulas prasību ceļotājiem no Ķīnas veikt Covid-19 testus.

Vīzas netiks izsniegtas, līdz Dienvidkorej...

Ikviens aicināts papildināt Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstu

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) izsludina 2023.gada pieteikumu pieņemšanu Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam, informēja LNKC pārstāve Linda Ertmane.

Viņa norāda, ka ikviens ir aicināts sarakstam pieteikt elementus, kas uzskatāmi par va...

Vai tad tas mainīs pārliecību?! Mariupolē masveidā piešķir Krievijas pases

Krievijas okupētajā Mariupolē vietējiem iedzīvotājiem masveidā tiek piespiedu kārtā piešķirtas Krievijas pases, pavēstīja pilsētas mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

No 1.janvāra Krievijas pases ir obligātas visiem skolotājiem, mediķiem, policijas un v...



Komentāri