lv
UXcj36O72vZXBdWv6yk9jccOH8nZrTZBURR0wjch
1029653

Ikviens aicināts papildināt Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstu

Ikviens aicināts papildināt Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstu

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) izsludina 2023.gada pieteikumu pieņemšanu Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam, informēja LNKC pārstāve Linda Ertmane.

Viņa norāda, ka ikviens ir aicināts sarakstam pieteikt elementus, kas uzskatāmi par valsts aizsargājamu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību, un kuru iekļaušanai sarakstā ir plašs attiecīgās kopienas atbalsts un līdzdalība.

2023.gadā pieteikumus iespējams iesniegt līdz 5.jūnijam. Pieteikumus izvērtēs Nemateriālā kultūras mantojuma padome, pieaicinot ekspertus.

Pieteikšanās process notiek elektroniski tīmekļvietnē "nematerialakultura.lv". Šajā lapā iespējams arī iepazīties ar nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā jau iekļautajām vērtībām, kā arī skatīt nozares dokumentus.

LNKC pārstāve uzsver, ka interesenti tiek aicināti konsultēties par pieteikumu sagatavošanu ar nemateriālā kultūras mantojuma nozares eksperti Gitu Lanceri, rakstot uz e-pasta adresi "gita.lancere@lnkc.gov.lv".

Vai tad tas mainīs pārliecību?! Mariupolē masveidā piešķir Krievijas pases

Krievijas okupētajā Mariupolē vietējiem iedzīvotājiem masveidā tiek piespiedu kārtā piešķirtas Krievijas pases, pavēstīja pilsētas mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

No 1.janvāra Krievijas pases ir obligātas visiem skolotājiem, mediķiem, policijas un v...

Krimā gatavo vissenākā joprojām ražošanā esošā padomju auto elektrisko versiju
Krievijas okupētās Krimas zinātniski rūpnieciskais uzņēmums "Eljkafa" nolēmis elektrificēt nu jau vairāk nekā 60 gadus ražošanā esošo UAZ mikroautobusu, kas tautā tiek dēvēts par "buhanku". Šajā projektā Krimas uzņēmumam palīdzēs arī Uļjanovskas autorū...
Slaidiņš: Baltkrievija kļuvusi par bāzi Krievijas tehnikas atjaunošanai

Baltkrievija ir kļuvusi par bāzi Krievijas tehnikas atjaunošanai, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Viņš skaidroja, ka patlaban, kad kaujas pārvirzījušās Soledaras virzienā, jāsaprot, ka ...



Komentāri