lv
nNcrr1xTmYwLx7IdSFQIMtSefyQarf7cQyRU9KiE
1018773

Arī šogad turpināsies sarunu cikls «Tikšanās ar personībām»

Arī šogad turpināsies sarunu cikls «Tikšanās ar personībām»

Likteņdārza Saieta namā turpināsies pagājušā gada novembrī aizsāktais sarunu cikls "Tikšanās ar personībām", informēja nodibinājuma "Kokneses fonds" pārstāve Elīna Bīviņa.

Viņa norāda, ka 2023.gads ir pirmais gads, kad Likteņdārzs dažādus pasākumus apmeklētājiem var piedāvāt visa gada garumā - tas iespējams, pateicoties pērn augustā atklātajam Saieta namam, kas tiek veidots par nozīmīgu kultūrvietu kā reģionālā, tā nacionālā mērogā.

"Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV) uzsver, ka, īstenojot sapni par Saieta namu Likteņdārza veidotāju mērķis bija augstvērtīgā arhitektoniskā vidē dot iespēju apmeklētājiem piedzīvot dažādus notikumus - gan intelektuālas sarunas ar personībām un dažādus muzikālus priekšnesumus, gan pasākumus ģimenēm ar bērniem un sarīkojumus jauniešiem sadarbībā ar skolām no visas Latvijas.

Bīviņa klāstīja, ka sarunu ciklā "Tikšanās ar personībām" katru mēnesi Saieta namā apmeklētājiem būs iespēja klātienē iepazīt cilvēkus, kuri devuši nozīmīgu pienesumu Latvijas kultūrā, politikā, zinātnē un citās jomās. Šajā ciklā 21.janvārī būs tikšanās ar uzņēmēju un grāmatu izdevēju Viju Kilbloku, 18.februārī ar mākslinieku un mākslas vēsturnieku Imantu Lancmani, 11.martā ar dzejnieci Māru Zālīti, bet 28.aprīlī ar bijušo Augstākās Padomes deputāti, 4.maija Deklarācijas kluba prezidenti Veltu Čebotarenoku.

Savukārt vasaras mēnešos uz Saieta nama jumta iecerēti Saulrieta koncerti, kuros aicināti piedalīties populāri mūziķi un kori, savukārt pavasarī plānots uzsākt sarīkojumu sēriju "Rep a capella", kurā uzstātos Latvijā populāri reperi "Ansis", Artūrs Skutelis un "Gustavo". Šī gada pirmais koncerts ar koklētājas Laimas Jansones un "DJ Monsta" dalību Saieta namā notiks 25.februārī.

Likteņdārzā paredzēti arī pasākumi, kas kļuvuši par tradīciju un iemantojuši apmeklētāju atsaucību - Lielā talka aprīlī, Sajūtu diena jūlija izskaņā, Ābolu balle septembrī un Saulrieta sagaidīšana Latvijas valsts dibināšanas svētkos 18.novembrī.

Savukārt sportiskais notikums "Izskrien ziemu" janvāra beigās, Starptautiskais Masku folkloras festivāls februārī un Sama modināšanas svētki maijā, Likteņdārzā šogad tiks rīkoti sadarbībā ar citām nevalstiskajām organizācijām un Aizkraukles novada pašvaldību. Kokneses fonda pastāvīgais sadarbības partneris Likteņdārza uzturēšanā ir Zemkopības ministrija.

Likteņdārzs ir par ziedojumiem veidota piemiņas vieta, kas pēc pasaulē pazīstama Japānas ainavu arhitekta Šunmjō Masuno projekta un arhitekta Andra Kronberga uzraudzībā tiek veidota uz salas Daugavā pie Kokneses.

Saieta nams Likteņdārzā tika atklāts 2022.gada augustā un tas piepilda "Kokneses fonda" lolotu sapni - radīt modernu un arhitektoniski augstvērtīgu celtni, kas dod iespēju Likteņdārzam darboties visu gadu, rīkojot piemiņas, izglītības un kultūras pasākumus plašām auditorijām, uzsvēra Bīviņa.

Likteņdārzs veltīts visu latviešu piemiņai, kuri 20.gadsimtā gājuši bojā vai cietuši svešu varu dēļ.

papildināta - Nīderlande piešķīrusi apraides licenci "TV Rain"
(Papildināta 1.-3.rindkopa.)

(Papildināta 1.-3.rindkopa.)

Rīga, 10.janv., LETA/MEDUZA/UKRAINSKA PRAVDA. Nīderlande ir piešķīrusi apraides licenci uz pieciem gadiem Krievijas neatkarīgajam telekanālam "TV Rain" jeb "Doždj". Tam piešķirto apraide...

Kā aizbēgt no Santorini tūristu pūļiem un atklāt salas noslēpumus
Tūristu pūļi Santorini salā dažviet ir absolūti neizbēgama parādība, tomēr ne visur. Lai neiekļūtu jandāliņā, kur satrakojušies tūristi ķer un grābj visu pēc kārtas, pēcāk cenšoties tikt pie galdiņa restorānā ar pašu labāko skatu vai iegremdēties basei...
Brazīlijas policija nojaukusi protestētāju nometni un aizturējusi 1200 cilvēkus

Brazīlijas policija pirmdien nojaukusi protestētāju nometni pie armijas štāba Braziljā un aizturējusi aptuveni 1200 cilvēkus.

Protestējot pret Luisa Inasiu Lulas da Silvas inaugurāciju prezidenta amatā, kas notika 1.janvārī, Žaira Bolsonaru atbalstītāji...



Komentāri