lv
CTW9mH87mttVahP3nAwp7JgcJnOUvHFEqHhgpRCC
1016854

Krievija ierosina krimināllietas pret aktieri Smoļjaninovu un uzņēmēju Ziminu

Krievija ierosina krimināllietas pret aktieri Smoļjaninovu un uzņēmēju Ziminu

Krievijas varasiestādes pirmdien paziņojušas par krimināllietas ierosināšanu pret aktieri Artūru Smoļjaninovu, kurš publiski kritizējis karu Ukrainā, un uzņēmēju Borisu Ziminu, kurš atbalsta Krievijas opozīciju.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka tās priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins devis rīkojumu sākt krimināllietu pret Smoļjaninovu, kurš atstāja Krieviju pēc iebrukuma Ukrainā un vairākkārt kritizējis šo karu.

Komitejas paziņojumā teikts, ka aktieris "intervijā Rietumu medijam nāca klajā ar vairākiem pret Krieviju vērstiem paziņojumiem". Komiteja konkrēti nav norādījusi, kuras Smoļjaninova darbības uzskatāmas par likumpārkāpumiem un kāds apsūdzības viņam var tikt izvirzītas.

Smoļjaninova intervija pagājušajā nedēļā izpelnījās Kremļa atbalstītāju kritiku. Aktieris, kurš šobrīd uzturas Latvijā, izdevumam "Novaja Gazeta Europe" atzina, ka gadījumā, ja viņam būtu jācīnās šajā karā, viņš cīnītos Ukrainas pusē.

"Man tā būtu manu brāļu puse, kuriem uzbruka citi mani brāļi," norādīja Smoļjaninovs.

Krievijā tie pilsoņi, kas kara dēļ pametuši valsti, tiek skarbi kritizēti un pat dēvēti par valsts nodevējiem. Vairāki likumdevēji pat ierosinājuši konfiscēt šo cilvēku īpašumus un paaugstināt nodokļus tiem, kas ilgstoši strādā Krievijas uzņēmumos attālināti.

Tikmēr Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā uzņēmēju un filantropu Ziminu, apsūdzot viņu krāpšanā.

Zimins, kurš kopš 2020.gada dzīvo Izraēlā, ir finansējis vairākus neatkarīgos Krievijas medijus, kā arī ieslodzījumā esošā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija projektus.

Navaļnijs atzinis, ka Zimins samaksāja 79 000 eiro par viņa pārvešanu uz slimnīcu Berlīnē 2020.gada augustā, kad opozicionārs pēc noindēšanas mēģinājuma ar ķīmisko ieroci "Novičok" gulēja komā Omskas slimnīcā.

Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris viesosies Ventspilī

31.janvārī Ventspilī teātra namā "Jūras vārti" notiks Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātra baleta izrāde "Žizele", informēja SIA "Kurzemes filharmonija" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Eistere.

Teofila Gotjē, ...

Notekūdeņu monitorings uzrāda piecu Covid-19 omikrona variantu izplatību

Ja iepriekš notekūdeņu monitorings uzrādīja vienu vai divus Covid-19 omikrona variantus, tad pašlaik Latvijā teju katrā notekūdeņu paraugā konstatējami pieci omikrona varianti - BA4/5, BQ1, BA2.75, BN1 un XBB, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda La...

Polija ierosina veidot koalīciju tanku piegādei Ukrainai
Polija ierosinājusi valstīm kopīgi izveidot plašu koalīciju, lai piegādātu Ukrainai modernus kaujas tankus, piemēram, "Leopard", pirmdien sabiedriskajā radio paziņoja Polijas ārlietu ministra vietnieks Pāvels Jablonskis un citas amatpersonas.


Komentāri