lv
uZR0ujXoTZaYbDpnkg1cgNKUDVkrdFJJyirkFcbd
1016853

Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris viesosies Ventspilī

Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris viesosies Ventspilī

31.janvārī Ventspilī teātra namā "Jūras vārti" notiks Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātra baleta izrāde "Žizele", informēja SIA "Kurzemes filharmonija" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Eistere.

Teofila Gotjē, libretista Žila Anrī Senžorža, komponista Ādolfa Šarla Adāna, horeogrāfu Žana Koralli un Žila Pero kopdarbs balets "Žizele" pēc pirmizrādes 1841.gadā Parīzē joprojām tiek plaši iestudēts teātros visā pasaulē.

"Adāna izteikti romantiskā mūzika rada spilgtas varoņu īpašības un smalki atspoguļo viņu jūtas un emocijas. Baleta sižetā piecpadsmit gadus vecās, naivās meitenes Žizeles pirmā iemīlēšanās un nodevība, kam seko ārprāts un nāve, kas noved baisi skaistā pēcnāves pasaulē pie vilām, bet noslēgumā mīlestības uzvara pār nāves nolemtību," klāsta pasākuma rīkotāji.

Pēc Eisteres vārdiem, Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris ir viens no izcilākajiem un vecākajiem Ukrainas muzikālajiem teātriem, kas strādā balstoties uz Ukrainas un pasaules kultūras mantojuma labākām tradīcijām, kura vēsture aizsākās jau 1780.gadā.

Notekūdeņu monitorings uzrāda piecu Covid-19 omikrona variantu izplatību

Ja iepriekš notekūdeņu monitorings uzrādīja vienu vai divus Covid-19 omikrona variantus, tad pašlaik Latvijā teju katrā notekūdeņu paraugā konstatējami pieci omikrona varianti - BA4/5, BQ1, BA2.75, BN1 un XBB, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda La...

Polija ierosina veidot koalīciju tanku piegādei Ukrainai
Polija ierosinājusi valstīm kopīgi izveidot plašu koalīciju, lai piegādātu Ukrainai modernus kaujas tankus, piemēram, "Leopard", pirmdien sabiedriskajā radio paziņoja Polijas ārlietu ministra vietnieks Pāvels Jablonskis un citas amatpersonas.
Levits: Ziedojumu finansējums nedrīkst ciest valdības pēkšņu lēmumu dēļ

Gan Dziesmu un deju svētki, gan reģionālās kultūras programmas, gan Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansējums kopumā nedrīkst ciest tāpēc, ka valdība pēkšņi maina spēles noteikumus par AS "Latvijas valsts meži" (LVM) ziedojumiem kultūrai, mikroblo...



Komentāri