lv
5gmiIl4WRacRlGyZjOrqoay5mxDA8bikyj93jqG2
101561

ISSP galerijā notiks diskusija par cilvēka un mājdzīvnieka attiecībām

ISSP galerijā notiks diskusija par cilvēka un mājdzīvnieka attiecībām

"ISSP galerijā" šodien plkst.18.30 notiks diskusija par cilvēka un mājdzīvnieka attiecībām "Vai cilvēkam vajag suni?", kurā piedalīsies zoopsihologs Alberts Čipustanovs, sociālās psiholoģijas profesors Ivars Austers, antropoloģe Māra Neikena un aktrise Marija Linarte, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Katrīna Dūka.

Viņa norāda, ka dzīvnieku patversmes pauž bažas par atdoto un pamesto dzīvnieku skaita pieaugumu Latvijā. Līdz ar attālinātā darba iespēju paplašināšanos, pandēmija ieviesa augošu pieprasījumu pēc dažādu šķirņu un bezšķirņu kucēniem. Šī tendence iezīmēja nevien cenu kāpumu tirgū, bet arī nepietiekamo piedāvājumu, par ko liecināja vairāku mēnešu garas rindas pēc sertificētu suņu audzētavu piedāvātajiem kucēniem. Savukārt mājsēdei beidzoties, daudzi no šiem jauniegūtajiem draugiem strauji nonāca patversmju aizgādībā, rosinot virkni jautājumu par cilvēka un mājdzīvnieka attiecībām.

Diskusijā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, piemēram, kā būtu jādefinē suņa funkcija laikā, kad pilsētu iedzīvotājiem tādas suņa spējas kā teritorijas sargāšana vai mājlopu ganīšana nav vitāli nepieciešami "pakalpojumi", kā vajadzētu uztvert šīs būtnes - kā aksesuāru, ģimenes locekli vai varbūt noderīgu rīku, ko izmantot terapijas vai bērnu izglītības jomā.

Diskusija "Vai cilvēkam vajag suni?" ir noslēdzošais pasākums islandiešu mākslinieces Bjargejas Olafsdotiras personālizstādē "Rófurass. Cilvēks ar asti".

Trešdien līs maz, vairāk nokrišņu būs vakarā. Cik silts būs?

Trešdien vietām Latvijā uzlīs, vairāk līs vakarā, īpaši Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Debesis klās mākoņi, caur tiem daudzviet izsprauksies saules stari. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +9..+13 ...

12 novērojumu stacijās labots 9. novembra siltuma rekords; diena būs mākoņaina
Naktī uz trešdienu visā valstī gaisa temperatūra sasniedza +10..+12 grādus, daudzviet – tai skaitā galvaspilsētā – pārspējot 9. novembra maksimālās temperatūras rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.
Kolēģi izmeklē kolēģu noziegumus – revidenti mudina uzlabot izmeklēšanas iestāžu sistēmu
Potenciāla jeb ļoti iespējama interešu konflikta dēļ nav pieļaujams, ka kolēģi izmeklē kolēģu izdarītus noziedzīgus nodarījumus, pēc revīzijas par Latvijas izmeklēšanas iestāžu sistēmu pauž Valsts kontrole.


Komentāri