lv
6OuzbGagWO3JqUxfwFidfFgqJP83Y9vkWAYHvP4F
1013038

Ienākumu deklarāciju šogad plāno iesniegt 78% Latvijas iedzīvotāju

Ienākumu deklarāciju šogad plāno iesniegt 78% Latvijas iedzīvotāju

Šogad 78% Latvijas iedzīvotāju plāno aizpildīt ienākumu deklarāciju, lai atgūtu pārmaksātos nodokļus un kompensētu attaisnojamos izdevumus, aģentūrai LETA pavēstīja bankā "Citadele", atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Aptaujā secināts, ka ienākumu deklarāciju visbiežāk plāno iesniegt iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem un Zemgalē dzīvojošie.

Aptaujas dati liecina - jo lielāki ir ienākumi, jo lielāka ir varbūtība, ka tiks aizpildīta deklarācija, piemēram, 98% respondentu ar ikmēneša ienākumiem no 1251 līdz 1500 eiro aptaujā norādījuši, ka šogad plāno deklarēt ienākumus Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Vienlaikus deklarāciju neplāno iesniegt 14% iedzīvotāju, un biežāk tas attiecināms uz cilvēkiem, kuri ir sasnieguši 50 gadu vecumu, kā arī tiem, kuriem jau pāri 60. Deklarāciju galvenokārt neaizpildīs nestrādājošie un pensionāri.

Bankas "Citadele" grupas uzņēmuma "CBL Life" valdes priekšsēdētāja Anna Fišere-Kaļķe skaidro, ka Latvijas iedzīvotāju interese par iespējām atgūt pārmaksātos nodokļus aug gadu no gada, un, ņemot vērā pašreizējo ekonomisko vidi, šogad pieprasījums pēc ienākumu deklarācijas iesniegšanas varētu būt vēl augstāks nekā līdz šim.

Aptaujā 3% respondentu norāda, ka deklarāciju iesniedz atkarībā no gada - ja ir lielas attaisnoto izdevumu summas, dokuments tiek aizpildīts, savukārt pretējā gadījumā - ne. Vēl 2% atklāj, ka deklarācijas pildīšana viņiem ir obligāta, taču viņi labprāt to nedarītu.

Respondentu vidū ir arī tādi (1%), kas nezina, kas ir ienākumu deklarācija, tostarp visbiežāk jaunieši jeb iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, savukārt vēl tikpat liela daļa iedzīvotāju deklarāciju labprāt iesniegtu, bet trūkst informācijas, kā to izdarīt.

Aptauju par ienākumu deklarācijas iesniegšanu Latvijā banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija" veica 2022.gada izskaņā, Latvijā aptaujājot 1010 iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadu vecumam.

Gada ienākumu deklarācijas par 2022.gadu varēs iesniegt VID no 1.marta. Iedzīvotāji, kuriem deklarācijas jāiesniedz obligāti, var tās iesniegt trīs mēnešu laikā, proti, līdz 1.jūnijam, bet brīvprātīgi, attaisnoto izdevumu atgūšanai, deklarācijas var iesniegt trīs gadu garumā.

Uzrādīta apsūdzība par Bezzubova slepkavībā izmantotās automašīnas slēpšanu

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību trīs vīriešiem par futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavībā izmantotās automašīnas slēpšanu.

Ņemot vērā, ka pirmstiesas izmeklēšana turpinās, prokuratūrā aģentūrai LETA patlaban plašāku informāciju par apsūdzību nesnie...

Aptauja: Latvijā 22% iedzīvotāju prognozē ienākumu samazināšanos šajā gadā

Latvijā 20% iedzīvotāju prognozē ienākumu pieaugumu šajā gadā, turklāt puse paredz ienākumu palielināšos par vairāk nekā 10%, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus 22% aptaujāto šogad ...

Bez maksas! CSDD Ziemas braukšanas konsultācijas notiks Liepājā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šonedēļ no 12. līdz 15.janvārim organizē bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Liepājā, informēja CSDD pārstāvji. Konsultācijas Liepājā notiks Pulvera ielā 8.

Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs...



Komentāri