lv
uR3JEdZPVMnYeb33mGMdRgMdLBIq4g7QGFT4Fira
1012396

Ukrainas organizācija gatava sadarboties ar Latvijas dronu ražotājiem

Ukrainas organizācija gatava sadarboties ar Latvijas dronu ražotājiem

Ukrainas nevalstiskā organizācija "Aerorozvidka" ir gatava sadarboties ar Latvijas dronu izstrādātājiem, piemēram, testējot dronu tehnoloģijas kaujas apstākļos, sacīja "Aerorozvidka" valdes loceklis Vadims Juniks.

Viņš ieradies vizītē Latvijā un Igaunijā, lai iepazītos un pateiktos cilvēkiem un uzņēmumiem, kuri jau palīdzējuši un palīdz Ukrainas armijai. Juniks uzsvēra, ka šī palīdzība ir ļoti svarīga.

Juniks ticies ar vairākiem dronu ražotājiem, taču neatklāja to nosaukumus. Juniks skaidroja, ka Ukrainas puse ir gatava dalīties ar informāciju, kura var palīdzēt modernizēt dronus, kā arī uz droniem uzstādītās iekārtas.

Tāpat "Aerorozvidka" ir gatava Ukrainā kara apstākļos testēt dronus, kas palīdzētu ražotājiem tos pielāgot un modernizēt atbilstoši reālajām vajadzībām.

Juniks uzsvēra, ka patlaban galvenais esot veidot horizontālas attiecības starp valstīm, turklāt, jāņem vērā, ka gan Latvijai, gan Ukrainai, gan Igaunijai ir viens agresīvs kaimiņš, tāpēc jābūt gataviem veidot drošības joslu pret šo kaimiņu un modernizēt savas aizsardzības spējas.

"Aerorozvidka" ir Ukrainas nevalstiskā organizācija, kas veicina datorizētu un robotizētu militāro spēju izveidi un ieviešanu Ukrainas drošības un aizsardzības spēkiem.

Plāno sniegt atbalstu procesu digitalizācijai komercdarbībā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sniegs atbalstu procesu digitalizācijai komercdarbībā, paredz Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotais noteikumu projekts, kuru otrdien, 10.janvārī, skatīs valdība.

Atbalsta programmas mērķis ir veicinā...

Notiks galda spēles Icecool Latvijas čempionāts

14.janvārī no plkst.12 tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" notiks galda spēles "Icecool" Latvijas čempionāts.

Kā norāda "Brain Games", čempionāta pamatturnīrs sastāv no četrām kārtām. Pēc pamatturnīra četri labākie spēlētāji izspēlēs finālu, noskaidrojot ...

AM plāno 2,77 miljonus eiro NATO drošības investīciju programmas projektiem

Aizsardzības ministrijai (AM) plāno pārdalīt atlīdzībai nepieciešamo finansējumu no 2019. līdz 2024.gadam 2,772 miljonu eiro apmērā no budžeta resora programmas "Nesadalītais finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finan...



Komentāri