lv
22xJVnJXkGZwI5OVOsPpdKrxD5UrARs6K7eVFWtw
1009854

Siguldā notiks gastronomijas festivāls. Bez ķimenēm neiztiks!

Siguldā notiks gastronomijas festivāls. Bez ķimenēm neiztiks!

28.janvārī Siguldas pilī norisināsies gastronomijas festivāls "Ziemas garšu svinēšana", informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pasākumā piedalīsies un uz uguns ēdienus gatavos šefpavāri no restorāniem "Entresol", "Ferma", "Pavāru māja Līgatnē", "Kungu rija", "Mālpils muižas restorāns", "Bīriņu pils restorāns", "Hotel "Sigulda" restorāns", kā arī jaunie festivāla dalībnieki "Beef Room". Gastrogrilbārs "Kokos" un tā šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo piedāvās gatavošanas performanci "Dantes uguns".

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji.

Festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļaus savās receptēs, šogad būs ķimene - par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta "Allažu ķimelis" 200.gadskārtai.

Par enerģijas pilnu atmosfēru pasākuma laikā rūpēsies muzikālās grupas, dīdžeji un ledus mākslinieki. Savukārt teritorijā pieejamās amatnieku darbnīcās piedāvājumā būs dažādu prasmju apguve un iepazīšanās ar produktiem, kas radīti Siguldas pils kvartālā.

Publiskai apskatei atvērta Benedikta XVI kapavieta Vatikānā

Ticīgajiem no svētdienas ir iespēja apmeklēt bijušā Romas Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI kapavietu Vatikānā Svētā Pētera Bazilikā.

Svētā Pētera laukuma bazilikas kriptā esošajās kapenēs Benedikts XVI tika apglabāts ceturtdien.

Bavārijā dzimušā...

Gatavojam burgeru mājās! 3 receptes, 1 arī veģetāriešiem

Jā, lai arī burgers nav veselīgākais ēdiens, taču pilnībā no tā atsacīties absolūti nav nepieciešams. Galvenais – visu ar mēru! Turklāt jāatceras, ka frī porcija kaloriju un sāls ziņā ir krietni neveselīgāka nekā burgers, tāpēc, ja ir par maz, labāk ap...

Zināms, kad darbību varētu sākt Nacionālais kiberdrošības centrs

Nacionālā kiberdrošības centrs savu darbību varētu sākt šī gada otrajā ceturksnī, informē Aizsardzības ministrija.

Centra darbību noteiks Nacionālās kiberdrošības likums, kura projekts pašlaik vēl ir saskaņošanā. Līdz ar to, no 1.janvāra Nacionālais kib...



Komentāri