lv
i6fQPXsAWBXYFaEnwzdkPhCyChinONeFbj3pfL2H
998332

Lielbritānija rīkos konferenci Ukrainā pastrādāto kara noziegumu apspriešanai

Lielbritānija rīkos konferenci Ukrainā pastrādāto kara noziegumu apspriešanai

Lielbritānija martā Londonā rīkos starptautisku tieslietu ministru konferenci, lai apspriestu Ukrainā pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanu.

Konferencē tiks uzklausīts Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) virsprokurors Karims Hans par tiesas darba rezultātiem un par starptautiskās sabiedrības atbalstu tās izmeklēšanā.

Hans pašlaik izmeklē apsūdzības, ka Krievijas karavīri ir veikuši kara noziegumus pēc iebrukuma Ukrainā.

Sanāksme ļaus valstīm noteikt, kā nodrošināt tālāku palīdzību tiesai, pavēstīja Vācijas Tieslietu ministrija.

Pēc amatpersonu teiktā, tas ietvers praktiska atbalsta piedāvāšanu, piemēram, palīdzot vākt informāciju un dalīties ar pierādījumiem par izdarītajām zvērībām.

Ministri arī apspriedīs, kā palīdzēt cietušajiem un lieciniekiem sniegt liecības, neradot viņiem papildu satraukumu.

Portrets uz kara fona. Timurs no Kijivas kļuvis par Drēzdenes ģimnāzistu
Timuram ir 15 gadi. 2022. gada februārī kopā ar deviņus gadus veco māsu Marusju un vecmāmiņu Natāliju Jakovenko viņi aizbrauca no Ukrainas galvaspilsētas divas dienas pirms kara – uz Ļvivu. Ģimene nolēma rīkoties piesardzīgi. Tikpat kā līdzi neņēma nek...
Plāno palielināt atlīdzību asistentiem, pavadoņiem un aprūpētājiem

Plāno nebūtiski palielināt atlīdzību asistentiem, pavadoņiem un aprūpētājiem par pakalpojumiem personām ar invaliditāti, liecina nākamās nedēļas valdības sēdes darba kārtībā iekļautie grozījumi "Noteikumos par asistenta, pavadoņa un aprūpes pakalpojumu...

Progresīvo deputāta Sprūda parādsaistības - ap 44 000 eiro

Politiskās partijas "Progresīvie" deputāta Andra Sprūda parādsaistības veido 44 150 eiro, liecina informāciju, kuru politiķis sniedzis valsts amatpersonas deklarācijā, kuru viņš iesniedza, rudenī uzsākot darbu parlamentā.

Šo summu veido divi aizņēmumi -...



Komentāri