lv
CdWlOUhyMyO4gjcBPJIMMl7fYyeCh3sQIbn5JJSv
997709

Pērn Ogres novadā samazinājies gan jaundzimušo, gan mirušo skaits

Pērn Ogres novadā samazinājies gan jaundzimušo, gan mirušo skaits

Pērn Ogres novadā samazinājies gan jaundzimušo, gan mirušo skaits, liecina pašvaldības mājaslapā publiskotā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļas informācija.

Pērn apvienotajā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā Ogrē un Lielvārdē reģistrēti 487 jaundzimušie, no kuriem 38 deklarēti citos novados. Jaundzimušo vidū ir seši dvīņu pāri.

2020.gadā Ķeguma, Lielvārdes, Ikšķiles un Ogres novada dzimtsarakstu nodaļās kopā reģistrēti 516 jaundzimušie, 2021.gadā - 512.

Reģistrējot jaundzimušo Ogres novadā, ģimene no pašvaldības saņem grāmatu "Mūsu bērns", piemiņas karotīti un dzimšanas apliecības vāciņus. Ģimene saņem arī vienreizējo pabalstu mājsaimniecībai sakarā ar bērna piedzimšanu, kas pirmajam bērnam ir 100 eiro, otrajam bērnam 200 eiro, trešajam un katram nākamajam bērnam 300 eiro ar nosacījumu, ka bērna un vismaz viena bērna vecāka dzīvesvieta ir deklarēta Ogres novadā un bērns un vismaz viens no vecākiem dzīvo vienā mājsaimniecībā Ogres novadā.

Pērn Ogres novadā reģistrēto jaundzimušo vidū populārāko vārdu topā meitenēm ir Odrija (11 meitenēm), Alise, Dārta (astoņām), Melānija, Elīza, Anna, Marta, Kate, Sofija (septiņām), Olīvija (sešām). Nereti vecāki saviem bērniem izvēlas dot neparastākus vārdus. Pērn to vidū ir Karine, Tilla, Leila, Vabensija, Naomi, Alta, Heidija un Amina. 27 meitenēm vecāki piešķīruši dubultvārdus.

2022.gadā populārākie vārdi jaundzimušo zēnu vidū ir Gustavs (10 zēniem), Tomass, Emīls (septiņiem), Olivers, Roberts un Gabriels (pieciem). Neparastāko vārdu vidū tādi kā Ītans, Enzo, Endijs, Rendijs un Deimons. Arī zēniem piešķirti dubultvārdi, pagājušajā gadā - 22 zēniem.

Kā pirmie bērni ģimenē 2022.gadā reģistrēti 129 jaundzimušie, kā otrie - 162, trešie - 109, ceturtie - 37, piektie bērni ģimenē - seši, sestie bērni - četri un divi kā septītie bērni ģimenē.

Pēc deklarētās dzīvesvietas visvairāk bērni 2022.gadā reģistrēti Ogrē - 181, Ikšķilē - 52 un Tīnūžos - 20, Lielvārdē - 59, Ogresgalā - 27, Ķegumā un Suntažos - katrā 14, Birzgalē - 13, Lēdmanē - desmit. Ar deklarēto dzīvesvietu Meņģelē 2022.gadā nav reģistrēts neviens jaundzimušais, Mazozolos - viens, Taurupē - trīs bērni.

2022.gadā apvienotajā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā Ogrē un Lielvārdē reģistrēti 718 mirušie.

2020.gadā Ķeguma, Lielvārdes, Ikšķiles un Ogres dzimtsarakstu nodaļās kopā bija 791 mirušais, 2021.gadā - 841. Mirušo skaita pieaugumu 2020. un 2021.gadā Dzimtsarakstu nodaļa skaidro ar Covid-19 pandēmiju.

UNHCR: kara Ukrainā izraisītā bēgļu plūsma ir lielākā kopš Otrā pasaules kara

Krievijas iebrukums Ukrainā izraisījis lielāko bēgļu plūsmu kopš Otrā pasaules kara, svētdien paziņoja ANO bēgļu lietu aģentūra (UNHCR).

"Vairāk nekā 7,9 miljoni cilvēku ir devušies bēgļu gaitās prom no valsts, un vēl 5,9 miljoni ir pārvietoti valsts ie...

Atradies sestdien Šampēterī pazudušais pusaudzis Patriks

Atradies pusaudzis, kurš sestdienas vakarā bija izgāja no īpašuma Rīgā, Zalves ielā, un pazudis.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, 2008.gadā dzimušais Patriks Jakupcevičs ir atrasts sveiks un vesels un nogādāts mājās.

Kā ziņots...

Latvijas kamaniņu komanda Siguldā izcīna zelta medaļas Pasaules kausa stafetē

Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme svētdien Siguldā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa ceturtā posma komandu stafetes sacensībās.

Latvijas sportisti šajā nedēļas nogalē Siguldā uzvarēja čet...



Komentāri