lv
3NkPLrXMz6eRuTx3Hj92sYW4F5zTaD35PlWAgdUq
997052

Šilovs sekmē komandas uzvaru AHL mačā; Rubīnam rezultatīva piespēle

Šilovs sekmē komandas uzvaru AHL mačā; Rubīnam rezultatīva piespēle

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs sestdien sekmēja komandas uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, bet citā uzvarētā mačā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās aizsargs Kristiāns Rubīns.

Šilova pārstāvētā Ebotsfordas "Canucks" mājās ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Hendersonas "Silver Knights".

Latvijas vārtsargs šajā duelī neitralizēja 26 no 27 pretinieku metieniem un tika atzīts par mača otro spožāko zvaigzni. Šosezon Šilovs piedalījies 23 mačos un svinējis 14 uzvaras, kas ir otrs labākais rādītājs līgā, kā arī vidēji ielaidis 2,63 ripas un atvairījis 90,0% metienu.

Tikmēr Rubīna pārstāvētā Belevilas "Senators" savā laukumā ar rezultātu 6:1 (1:1, 1:0, 4:0) sagrāva Manitobas "Moose".

Rubīns šajā mačā pa vārtiem nemeta un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. Latviešu aizsargs šajā sezonā 26 spēlēs guvis divus vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tāpat uzvaru izcīnīja uzbrucēja Raivja Ansona pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas mājās ar 4:3 (0:2, 1:1, 2:0, 1:0) papildlaikā pieveica Hārtfordas "Wolf Pack".

Ansons vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet sezonā kopumā viņam 20 dueļos ir divas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderība -3.

Austrumu konferencē "Penguins" ar 37 punktiem 31 spēlēs ir septītā, bet "Senators" ar 33 punktiem 34 cīņās - 11., kamēr Rietumos "Canucks" ar 44 punktiem 33 cīņās atrodas ceturtajā pozīcijā.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvada 72 mačus.

Pie Pļaviņām no krastiem izgājusi Aiviekste; daži cilvēki evakuēti
Svētdien pie Aizkraukles novada un Jēkabpils novada robežas, netālu no Pļaviņām, no krastiem izgājusi Aiviekste, appludinot vairāku māju pagalmus, un daži cilvēki arī evakuēti, noskaidroja aģentūra LETA.
Foto: Autobusa avārijā Senegālā vismaz 40 bojāgājušie
Vismaz 40 cilvēki gājuši bojā, bet vēl vairāki nopietni ievainoti svētdien autobusa katastrofā Senegālas centrālajā daļā, atsaucoties uz šīs valsts prezidenta pausto, ziņo CNN.
Līdz 2026. gadam plāno izvērst valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienoto platformu
Līdz 2026. gada 31.maijam plānots izvērst valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienoto platformu, lai nodrošinātu iespēju veidot visām sabiedrības grupām, tostarp cilvēkiem ar invaliditāti, piekļūstamas iestāžu tematiskās tīmekļvietnes, teikts Val...


Komentāri