lv
v1MtPJaFDMeqTX0ufRXWl3SBfSswSfgtqkPyDQyW
995132

Pentagons: Kremlis pilnībā kontrolē Prigožina algotņu grupējumu Vagner

Pentagons: Kremlis pilnībā kontrolē Prigožina algotņu grupējumu Vagner

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātā uzņēmēja Jevgēņija Prigožina dibinātais algotņu grupējums "Vagner" nav neatkarīga struktūra, jo to pilnībā kontrolē Kremlis, paziņojusi Pentagona pārstāve Lora Kūpere.

Vienlaikus viņa norādīja, ka "Vagner" vienību sadarbība ar Krievijas bruņoto spēku regulārajām vienībām "nav tradicionālās attiecības" starp struktūrām vienas armijas ietvaros.

"Bet tajā pašā laikā "Vagner" nav pilnīgi neatkarīga organizācija, tā darbojas kā daļa no visa Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā ar Kremļa līderu atbalstu un vadību," sacīja Kūpere.

Pentagona pārstāve norādīja, ka Kremlis atļauj "Vagner" vervēt cietumos ieslodzītos, kurus sūta uz fronti Ukrainā. Pēc Kūperes teiktā, starp "Vagner" un Krievijas valsti pastāv "simbiotiskas attiecības" un darbības tiek koordinētas.

"Vagner" kaujinieki karā pret Ukrainu piedalās kopš 2014.gada, atzinis Prigožins.

Vairāk nekā 1000 "Vagner" karotāju pēdējā mēneša laikā krituši pie Ukrainas austrumu pilsētas Bahmutas.

Vācija mīkstinās prasības pilsonības iegūšanai. Kādas būs iespējas?

Vācijā dzīvojošajiem ārzemniekiem vairs nevajadzēs atteikties no savas pases, lai saņemtu Vācijas pilsonību, un tai varēs pieteikties tikai pēc piecu gadu uzturēšanās valstī, paredz Iekšlietu ministrijas izstrādātie jaunie noteikumi.

Šobrīd ārzemniekiem...

Gulbja laboratorija: Šogad varētu pieaugt laboratorisko izmeklējumu pieprasījums

Ņemot vērā Covid-19 laikā "ielaisto" slimību apjomu, šogad varētu pieaugt medicīnisko izmeklējumu, tostarp laboratorisko izmeklējumu, pieprasījums, aģentūrai LETA prognozēja SIA "E.Gulbja laboratorija" pārstāvis Mikus Gavars.

Komentējot pagājušo gadu, G...

Šampēterī pazudis Patriks. Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību

Valsts policija lūdz iedzīvotājus palīdzēt atrast pusaudzi, kurš sestdienas vakarā ap plkst.22.30 izgāja no īpašuma Rīgā, Zalves ielā, un līdz šim brīdim nav atgriezies.

2008.gadā dzimušais Patriks Jakupcevičs ir aptuveni 160 centimetrus garš, tievs, ar...



Komentāri