lv
PcVbJaTWapm4i1bXZh84n2KJfQj6U43g0zFMsuQV
986172

Vācija gada sakumā piegādās Ukrainai 40 kaujas bruņumašīnas

Vācija gada sakumā piegādās Ukrainai 40 kaujas bruņumašīnas

Vācija plāno nodot Ukrainai solītās kājnieku kaujas mašīnas "Marder" šī gada pirmajos trīs mēnešos, piektdien paziņojis Vācijas valdības preses pārstāvis Štefens Hebestreits.

Ukrainai tiks piegādātas 40 "Marder" mašīnas, ar ko pietiktu vesela bataljona apbruņošanai, atklāja Hebestreits.

Saskaņā ar ekspertu sacīto Ukrainas karavīru apmācīšana šo mašīnu izmantošanā ilgs aptuveni astoņas nedēļas.

ASV plāno piegādāt Ukrainai kājnieku kaujas mašīnas "Bradley" un arī plāno apmācīt ukraiņus to izmantošanās. Pagaidām vēl nav zināms, vai šīs apmācības notiks ASV vai Vācijā.

ASV un Vācija ir arī apsolījušas Ukrainai arī pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu "Patriot" un apmācīs ukraiņus, kā ar to darboties.

Somija apsver tanku 'Leopard 2' nodošanu Ukrainai
Somijas varasiestādes apsver tanku "Leopard 2" nodošanu Ukrainai un būs gatavas to darīt, ja lēmums par šādas prakses sākšanu tiks pieņemts visas Eiropas līmenī, paziņojis Somijas Nacionālās aizsardzības komitejas vadītājs Anti Hakjanens.
Kā pareizi pēc Ziemassvētkiem atbrīvoties no eglītes?
Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam aizejot, cilvēki pamazām sāk domāt arī par pēdējo rotājumu aizvākšanu. Tātad arī svētku eglītes.
Gaidas un skauti pulcējas nometnē Ložmetējkalnā
Laikā, kad ārā sals kniebj degunā un vaigos, šajās dienās Latvijas gaidas un skauti rūda gan ķermeni, gan raksturu, piedaloties nu jau ikgadējā nometnē "Baltais vilks." Šī ir iespēja gan ar acu kaktiņu ielūkoties grūtībās, ko latviešu strēlnieki piedzī...


Komentāri