lv
S0eYPyJSVHt3ATN2VDZkVkzPA6DsalccxZpVdpfX
981694

Sankcijām pakļautie Krievijas produkti joprojām ieplūst Eiropas Savienībā

Sankcijām pakļautie Krievijas produkti joprojām ieplūst Eiropas Savienībā

Krievijas produkti, uz kuriem attiecas Eiropas Savienības (ES) sankcijas, joprojām ieplūst ES valstīs, secinājuši Čehijas žurnālisti.

Žurnālistam, kurš uzdevās par uzņēmēju, kas interesē kokmateriālu dzelzs iegādē, izdevās ar krievu kontrabandistu un atklātu ceļu, par kādiem Krievijas produktiem nelegāli nonport Zravyāk ES, vēsta ziņu”.

Krievu kontrabandists Ernests Rošals žurnālistam atklāja, ka trīs mēnešus veidojis kontrabandas infrastruktūru.

"Mēs vedam preces ar kravas mašīnu caur Gruziju uz Turciju vai ar kuģi no Novorosijskas uz Stambulu. Turcijā mēs mainām izcelsmes valsti. Visi Krievijas zīmogi pazūd, un mēs izbalinām uzņēmuma nosaukumu. No Turcija mēs tālāk transportējam preces uz Bulgāriju uz vēl vienu no manām kompānijām. Tad jūs nopērkat no turienes. Tāpēc uz papīra nevis no Krievijas, nevis no Turcijas, bet no Bulgārijas," atklāja kontrabandists, piebilstot, ka muitošanu nokārto viņa cilvēks.

Kontrabandists arī nosūtīja žurnālistam dokumentāciju par līgumu, kuru viņš izpildījis 2022.gada septembrī, nogādājot Krievijas kokmateriālus uz Poliju.

Viņš arī atzina, ka eksportē preces no ES uz Krieviju, konkrēti - bruņuvestes un ķiveres.

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā Eiropas valstis piemēroja sankcijas Krievijas ekonomikai, taču sankciju režīmā ir plaisas.

Laikrakstam "Financial Times" izdevās atrast vēl vienu kontrabandu, kurš sacījis, ka nopērkams Eiropas preces caur ES bāzētām kompānijām, pēc tam no piegādātajām tām valstīm, kas atrodas muitas savienībā ar Krieviju, piemēram, Kazahstānu, un pēc tam tālāk uz Krieviju.

Taču ES ir spēsi soļus, lairus sankciju paršanu, kas domājams, drīzumā apgrūtinās kontrabandistu biznesu.

Bendikai 20.vieta Pasaules kausa posma biatlonā iedzīšanas sacensībās

Baiba Bendika sestdien Pokļukā Pasaules kausa sacensībās biatlonā ieņēma 20.vietu iedzīšanā.

Bendika vienreiz kļūdījās otrajā šaušanā, finišējot divas minūtes un 10,4 sekundes aiz uzvarētājas zviedrietes Elvīras Ēberjas, kura šautuvē nekļūdījās ne reizi...

Vēl 490! Ukraina paziņo jaunākos datus Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 110 740 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 490 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februār...

Izsludina oranžo brīdinājumu par augstu ūdens līmeni Pļaviņu ūdenskrātuvē
Pļaviņu ūdenskrātuvē ledus sablīvējuma dēļ gaidāmas krasas ūdens līmeņa svārstības un tuvējo teritoriju applūšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.


Komentāri