lv
vhDf6sOkdruzValmpneYXn0nA4AtgiR9roxkkOdN
978483

Jaunā ministre Siliņa piedāvā celt atalgojumu labklājības nozarē

Jaunā ministre Siliņa piedāvā celt atalgojumu labklājības nozarē

Jaunā labklājības ministre Evika Siliņa kā vienu no prioritātēm saredz atalgojuma celšanu nozarē strādājošajiem, un atbilstošu priekšlikumu viņa jau esot iesniegusi izskatīšanai, lemjot par šī gada budžeta iespējām.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Siliņa stāstīja, ka labklājības nozarē, īpaši sociālās aprūpes centros, strādājošie patlaban netiek pienācīgi atalgoti, tāpēc šie cilvēki izvēlas pamest darbu un iet strādāt citur.

"Tas nebūtu labi, ja cilvēki, kas māk aprēķināt pensijas, kas ir sarežģīti finansiāli aprēķini, izvēlas labāk iet strādāt uz kādu no lielveikalu ķēdēm, lai tur saņemtu varbūt nedaudz lielāku algu, bet būtu mazāka atbildība," sacīja ministre.

Uz jautājumu, kādā apmērā viņa rosina palielināt labklājības nozarē strādājošo algas, Siliņa atbildēja, ka ar skaitļiem pagaidām nevēlas spekulēt, taču algām vajadzētu sasniegt vismaz ieteicamo minimumu, kāds ir paredzēts Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Patlaban daudzi labklājības nozarē strādājošie saņemot algu, kas ir mazāka par šo ieteicamo minimumu.

Citastarp atalgojums būtu jāpalielina arī asistentiem, kuri sniedz atbalstu personām ar invaliditāti, piebilda ministre.

Runājot par darbinieku iztrūkumu labklājības nozarē, Siliņa atzina, ka tas ir liels, konkrētus skaitļus neminot. Pēc viņas teiktā, skaidrs, ka visas vakances aizpildīt nebūs iespējams, tomēr daļu strādājošo izdosies piesaistīt, palielinot atalgojumu.

Baltkrievijā ieradušies četri ešeloni ar Krievijas kara tehniku un karavīriem
Baltkrievijā pēdējās diennakts laikā no Krievijas ir ieradušies četri ešeloni ar Krievijas kara tehniku un karavīriem, sestdienas rītā ziņoja monitoringa organizācija "Belaruski Gajun".
Krievija gatavojas mobilizēt vēl pusmiljonu karavīru, ziņo Ukrainas izlūkdienests
Krievija gatavojas janvārī mobilizēt vēl 500 tūkstošus karadienestam pakļautu cilvēku papildus 300 tūkstošiem, kas tika iesaukti karadienestā oktobrī, britu laikrakstam "The Guardian" pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Militārās izlūkošanas ga...
Tautas mūziķe Kristīne Kārkle-Kalniņa: Dziedāšu vienmēr!
Kristīni Kārkli-Kalniņu daudzi uzskata par vienu no jaudīgākajām mūsdienu skatuves balsīm, kas "tautas mūzikā nevis iemācīta, bet no bērnības iedzīvināta". Pati māksliniece atzīst, ka dziedāšana patiešām dziedē – un ne tikai garu, bet arī ķermeni.


Komentāri