lv
FkA8C6sPEzjIOkYnGytIJaqXPa7aDMIvz1nW8REy
975293

Ziemassvētku kauju atceres pasākumā vāks līdzekļus Ukrainas armijai

Ziemassvētku kauju atceres pasākumā vāks līdzekļus Ukrainas armijai
Rīga, 7.janv., LETA. Šodien norisināsies Ziemassvētku kauju 106.gadadienas atceres pasākumi, kuru laikā tiks vākti līdzekļi Ukrainas armijai, aģentūru LETA informēja Ziemassvētku kauju muzeja nodaļas vadītājs Dagnis Dedumietis.

Rīga, 7.janv., LETA. Šodien norisināsies Ziemassvētku kauju 106.gadadienas atceres pasākumi, kuru laikā tiks vākti līdzekļi Ukrainas armijai, aģentūru LETA informēja Ziemassvētku kauju muzeja nodaļas vadītājs Dagnis Dedumietis.

Atceres pasākumi sāksies ar piemiņas brīžiem - plkst.12 kritušo strēlnieku piemiņas brīdi Mārupes novada Antiņu kapsētā un plkst.13 piemiņas svētbrīdi Kalnciema-Klīves evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Kalnciema vidusskolā plkst.14 notiks Zvaigznes dienas koncerts, kurā piedalīsies Jelgavas novada jauktie kori "Svīri" un "Vilce".

Ziemassvētku kauju muzejā Jelgavas novada Valgundes pagasta "Mangaļos" no plkst.13 līdz 16 būs aplūkojama Pirmā pasaules kara un mūsdienu armijas ieroču un ekipējuma izstāde. Izstādes īpašais stāsts būs par zirgu - galveno cilvēka sabiedroto agrākos karos. Apmeklētājiem tiks piedāvāta pēc strēlnieku receptes gatavota tēja.

Plkst.15 paredzēta grāmatas "Latviešu strēlnieku saraksts" atvēršana, plkst.15.30 - Zemessardzes 52.kaujas atbalsta bataljona zemessargu zvēresta ceremonija. Plkst.16 sāksies septiņu kilometru garais lāpu gājiens no Ziemassvētku kauju muzeja uz Ložmetējkalnu un plkst.17.30 notiks atceres brīdis Ložmetējkalnā.

Pasākumu laikā tiks vākti līdzekļi Ukrainas armijai - ģeneratora un ziemas aprīkojuma iegādei.

Ziemassvētku kaujas bija lielākās Pirmā pasaules kara kaujas mūsdienu Latvijas teritorijā, kurās nozīmīga loma bija latviešu strēlnieku vienībām. Latviešu strēlnieku drosmes un izturības piemērs šajās kaujās kļuva leģendārs, un tas ļāva sabiedrībai noticēt latviešu spējai cīnīties par savu ideju un vēlāk arī Latvijas neatkarību, pauž Dedumietis.

Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kauju atceres pasākumus organizē Jelgavas un Mārupes novadi sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Kara muzeju.

Liepājā jaunieši dalīsies pieredzē par saviem ārzemju projektiem
Rīga, 7.janv., LETA. Šodien plkst.14 biedrības "You+ telpās", Kuģinieku ielā 2, Liepājā norisināsies pasākums "Dzīvā bibliotēka: Vai ir dzīve pēc projektiem?", kurā vairāki jaunieši stāstīs par savu pieredzi, kas gūta ārzemju projektos un to, kā tas ma...
Sestdien saglabāsies aukstums, bet starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule
Pēc mākoņainas un visai dzestras nakts, sestdien mākoņi saglabāsies, bet debesis brīžiem skaidrosies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu prognozes.
Akciju cenas pieaug, tirgiem paredzot mazāku FRS procentlikmju celšanu
Ņujorka, 7.janv., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropas biržās piektdien pieauga, bet ASV dolāra vērtība samazinājās pēc ASV nodarbinātības datu publicēšanas, kas mazināja prognozes par agresīvāku ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) procentlikmju ce...


Komentāri