lv
VG8YngIEzK2zDehuxdCesxboH79ksdUh0xS6dAlD
968894

Mēneša laikā tapusi jauna spēlfilma «Pastkarte no Romas»

Mēneša laikā tapusi jauna spēlfilma «Pastkarte no Romas»

Nepilna mēneša laikā tapusi režisores Elzas Gaujas jaunā spēlfilma "Pastkarte no Romas", informē kinolentes veidotāju pārstāve Marta Šleiere.

Viņa norāda, ka filma ir stāsts par diviem senioriem - Ernestu un Alvīni, kuru ikdienā negaidīti ienāk Alcheimera slimība, taču stiprāks par to izrādās abu sen lolotais sapnis doties ceļojumā uz Itāliju. Galvenās lomas filmā atveido aktieri Jānis Jarāns un Indra Burkovska. Patlaban uzsākta filmas montāža.

Filmas scenāriju kopīgi sarakstījušas dramaturģe Elizabete Lukšo-Ražinska un režisore Gauja, kura pērn debitēja ar divām pilnmetrāžas kinolentēm - dokumentālo filmu "Tikmēr Lucavsalā" un komēdiju "Mamma vēl smaida".

Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece "Kabish". Filmu producē studija "Picture House" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un filmu studiju "Riverbed". Filmas producenti ir Uģis Riekstiņš, Marta Šleiere, Elza Gauja un Andris Gauja. Plānots, ka filma pie skatītājiem nonāks 2023.gada rudenī.

Meksikā aizturēts slavenā narkobarona El Čapo dēls

Meksikas drošības spēki ceturtdien aizturējuši ieslodzītā narkobarona Hoakina Gusmana dēlu Ovidio, izraisot vardarbības vilni pirms ASV prezidenta Džo Baidena vizītes nākamajā nedēļā.

Ovidio Gusmans ir aizturēts un atrodas Mehiko, apstiprināja Meksikas ...

Sestdien saglabāsies auksts laiks, Kurzemē mazliet snigs un putinās

Sestdien sals neatkāpsies un Kurzemē, sākot no dienvidrietumiem naktī, mazliet snigs un putinās, prognozē sinoptiķi.

Dienā nedaudz snigs arī vietām valsts centrālajā daļā. Daudzviet valstī uzspīdēs saule.

Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, naktī Kurzemē...

No klusas kūrortpilsētas līdz iecienītākajam galamērķim Meksikā – Puertovaljarta
Klusā okeāna piekrastē esošā Puertovaljarta ar bruģētajām ieliņām, pieaugošo gastronomisko piedāvājumu un satriecoši skaistām pludmalēm uz kalnu fona tiek dēvēta par ceļotāju nākamo iecienītāko galamērķi Meksikā, raksta "Travel Weekly".


Komentāri