lv
4Px6xZZDXKBJEf6fW9hlSX1hrRs8uShya8wfU55c
966972

Zelenskis aicina krievus vismaz Ziemassvētkos nebaidīties no Putina

Zelenskis aicina krievus vismaz Ziemassvētkos nebaidīties no Putina

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdienas vakarā savā videouzrunā aicināja Krievijas pilsoņus atrast sevī drosmi, lai vismaz uz pareizticīgo Ziemassvētku laiku atbrīvotos no bailēm no Krievijas prezidenta Vladimira Putina.

Zelenskis pauda šo aicinājumu pēc tam, kad viņa administrācija ceturtdien noraidīja Putina aicinājumu Kijivai sekot Krievijas piemēram un izsludināt pamieru frontē Ukrainā pareizticīgo Ziemassvētku laikā uz 36 stundām.

"Lai izbeigtu karu ātrāk, ir vajadzīgs pavisam kas cits. Ir vajadzīgs, lai Krievijas pilsoņi atrastu sevī drosmi kaut vai uz 36 stundām, kaut vai uz Ziemassvētku laiku atbrīvoties no savām apkaunojošajām bailēm no viena cilvēka Kremlī. Jūsu bailes no viņa iznīcina jūsu valsti, kura arī jau ir ļoti dziļi (..), bet ne bunkurā," sacīja Zelenskis.

Viņš atgādināja, ka Krievija šajā karā pazaudējusi jau gandrīz 110 tūkstošus karavīru, un ka tie, kas sūtīja viņus nāvē, noteikti neciena cilvēku dzīvības un netiecas pēc miera.

"Izbeigt karu - tas ir izbeigt jūsu valsts agresiju. Pat kad jūsu raķetes un droni nedod triecienus mūsu pilsētām, terors okupētajās teritorijās turpinās. Jūs nedodat nekādu atelpu ukraiņiem. Cilvēkus spīdzina, sit ar strāvu, izvaro. Tas turpinās katru dienu, kamēr jūsu karavīri ir uz mūsu zemes."

"Un karš beigsies - tad, kad jūsu karavīri vai nu aizies, vai mēs viņus izdzīsim. Tātad, lai viņi savāc tualetes podus - tie viņiem pa ceļam būs vajadzīgi - un atgriežas savā zemē. Aiz mūsu 1991.gada robežas," sacīja Zelenskis.

LR būs pirmatskaņojums Paula koncertuzvedumam Bet saules pulkstens iet…

Latvijas Radio svētdien, 8.janvārī, "Radioteātra" izpildījumā būs pirmatskaņojums Raimonda Paula koncertuzvedumam "Bet saules pulkstens iet…", informēja radio pārstāvji.

Pirmatskaņojums izskanēs plkst.17.05 kanālā "Latvijas Radio 1". Savukārt Latvijas T...

Faktu pārbaude: Krievija nav iznīcinājusi 35 HIMARS raķešu sistēmas
Krievijas oficiālās struktūras un mediji ar katru paziņojumu cenšas sagrozīt realitāti, mēģinot sevi parādīt labākā gaismā. Taču šiem paziņojumiem noticēt, šķiet, kļūst arvien grūtāk. Ukraina kopš vasaras kaujās izmanto augstas mobilitātes raķešu artil...
Vācija gada sakumā Ukrainai piegādās 40 kaujas bruņumašīnas
Vācija plāno nodot Ukrainai solītās kājnieku kaujas mašīnas "Marder" šī gada pirmajos trīs mēnešos, piektdien paziņojis Vācijas valdības preses pārstāvis Štefens Hebestreits.


Komentāri