lv
o4fIcaTRAwCxAQqzUIpcTY9MBJb5xwOsdXmn9CAi
964422

Neste: Latvijā degvielas patēriņš, visticamāk, neatgriezīsies pirmspandēmijas līmenī

Neste: Latvijā degvielas patēriņš, visticamāk, neatgriezīsies pirmspandēmijas līmenī

Latvijā degvielas patēriņš kopš Covid-19 pandēmijas ir samazinājies un, visticamāk, neatgriezīsies kādreizējā līmenī, intervijā teica SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

"Cilvēkiem naudas resursu ir tik, cik ir", sacīja Beiziķis, norādot, ka 2022.gadā iedzīvotāji tērēja būtiski vairāk līdzekļu degvielas iegādei nekā iepriekš, taču daudzums, ko var iegādāties, ir samazinājies.

"Mēs redzam, ka kopš vasaras sākuma, kad degvielas cena pārsniedza divus eiro litrā, privātpersonas pērk mazāk degvielas. Manuprāt, būtiskākais samazinājums varētu būt Rīgā un Rīgas reģionā, kur cilvēki, iespējams, ir atraduši alternatīvus pārvietošanās veidus, piemēram, sabiedrisko transportu, velosipēdus," teica Beiziķis, piebilstot, ka savukārt reģionos īpaši daudz alternatīvu nav, uz darbu ir jābrauc, tādēļ cilvēki vairāk taupa uz brīvdienu izbraucieniem un ceļojumiem.

Vienlaikus "Neste Latvija" vadītājs norādīja, ka komercsektors darbu turpina kā ierasts un arī degvielas patēriņš šajā segmentā nav būtiski mainījies.

Runājot par kopējo degvielas patēriņu, Beiziķis sacīja, ka Latvijā "visaugstākais pīķis" bija 2019.gadā. "Kopš Covid-19 patēriņš ir samazinājies, un es neticu, ka tas atgriezīsies kādreizējos līmeņos gan ekonomiskāku auto dēļ, gan augstāku degvielas cenu dēļ," teica "Neste Latvija" vadītājs, paužot cerību, ka saglabāsies stabils patēriņš apmēram pašreizējā līmenī.

Bertāns bez punktiem trešajā spēlē pēc kārtas; Mavericks zaudē Celtics (+VIDEO)

Latvietim Dāvim Bertānam ceturtdien neizdevās tikt pie punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" savā laukumā graujoši zaudēja Bostonas "Celtics" vienībai.

Dalasieši mājās piekāpā...

Rīgā sāksies pieteikšanās bezmaksas latviešu valodas kursiem

No 9.janvāra tiks atvērta pieteikšanās Rīgas pašvaldības projektu konkursā "Latviešu valodas apguves nodrošināšana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem" atbalstītajiem bezmaksas latviešu valodas kursiem, informēja Rīgas domē.

Līdz novembrim apmācības šajos kurs...

Ašeradens: Koalīcija ir vienojusies šī gada otrajā pusē sākt nodokļu revīziju

Papildu finansējums veselībai un labklājībai nav starp šī gada valsts budžeta trim augstākajām prioritātēm, taču minēto nozaru stabilizēšanai finansējumu varētu rast, gada otrajā pusē pārskatot nodokļus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta ...



Komentāri