lv
dmXskH3fmazq53TxVGH0YVTHf4Q7kxVGgctl9FI3
95491

Ventspils slēpošanas kalnā būs viedās kamanas rodeļu trasei

Ventspils slēpošanas kalnā būs viedās kamanas rodeļu trasei

Ventspils slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" tika piegādātas viedās kamanas no ražotnes Vācijā, topošajai Baltijas mēroga rodeļu trasei.

Ventspils slēpošanas kalnā ir vērojams progress rodeļu trases būvniecībā. Vien 6.septembrī tika piegādātas rodeļu trases konstrukcijas no ražotāja "Josef Wiegand GmbH & Co. KG" rūpnīcas Vācijā, un jau šonedēļ trases konstrukciju uzstādīšana ir noslēguma stadijā. Mēnesi vēlāk no Vācijas rūpnīcas tika piegādāta nākamā krava ar 26 rodeļu kamanām, kas krāsotas sarkanā, oranžā, zilā un zaļā krāsā. Tās ir aprīkotas ar viedo elektronisko bremzēšanas sistēmu un elektriskajām bremzēm, kas nodrošinās pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais brauks lēnāk.

Rodeļu trases būvniecības gaitā sākta arī tehnoloģisko daļu montāža, kā spriegošanas stacija un elektroapgādes pieslēgums. Turpinās arī servisa ēkas un rodeļu kamanu glabāšanas telpas būvniecība.

Kā vēstīts, pēc jaunās rodeļu trases uzbūvēšanas Ventspils būšot vienīgā pilsēta Baltijā, kas nobraucienā nodrošinās 360 grādu virāžu 40 metru augstumā virs jūras līmeņa, kur trases sākums būs aptuveni desmit metru augstumā no zemes līmeņa.

Augstās klases vissezonas trase būs 808 metru gara ar 26 kamanām, kas būs atvērta visu gadu jebkuros laika apstākļos. Kamanas būs aprīkotas ar elektronisko bremzēšanas sistēmu un elektriskām bremzēm, kas nodrošinās pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais apmeklētājs brauks lēnāk.

Lietus laikā kamanas būs aprīkotas ar aizsegiem, pasargājot pasažieri no nokrišņiem. Nobrauciens būs 566 metrus garš ar maksimālo ātrumu 40 kilometri stundā, turklāt izbraucienā varēs doties arī vecāks kopā ar bērnu, jo kamanu kravnesība būs 150 kilogrami. Būvprojektā ir paredzēta arī piegulošās teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana. Plānots, ka jaunā rodeļu trase apmeklētājiem būs pieejama jau nākamā gada vasarā.

Savākti 10 000 parakstu par glābēju dienesta posteņu saglabāšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti 10 000 parakstu par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) posteņu saglabāšanu.

Vismaz 10 000 parakstu savākšana ļauj iniciatīvu iesniegt izskatīšanai Saeimā.

Iniciatīvu platformā iesniedz...

Pēc ažiotāžas par suņa nogalināšanu Ogres novadā sāk kriminālprocesu
Saņemot informāciju par iespējamu suņa nonāvēšanu Ogres novadā, Valsts policija (VP) otrdien, 8. novembrī, sākusi kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.
Latvijas vēstnieks: Ukrainā ziemā gaidāmi ļoti nopietni pārbaudījumi
Pēc tam, kad Krievija apšaudījusi virkni Ukrainas enerģētikas infrastruktūras objektu, Ukrainā ziemā gaidāmi ļoti nopietni pārbaudījumi, intervijā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava, kurš pašlaik atrodas ...


Komentāri