lv
NaeXQVsUiBn4Br01N4g90d0SplUvfaQsieT7dp2D
951612

Dokumentālā filma «Pauze» atklās dzīvi laukos Covid-19 pandēmijas laikā

Dokumentālā filma «Pauze» atklās dzīvi laukos Covid-19 pandēmijas laikā

Dokumentālā filma "Pauze" atklās Latvijas lauku un mazpilsētu kultūras un tautas namu dzīvi Covid-19 pandēmijas laikā, informēja filmas režisore Indra Vaļeniece. Filmas pirmizrāde notiks Alsungas kultūras namā 8.janvārī plkst.14.00.

Kad globālā pandēmija sasniedza Latviju, daudzās jomās tika pieņemti dažnedažādi regulējumi un ierobežojumi. Šī filma ir dokumentāla liecība tam, kā dzīvoja Latvijas lauku un mazpilsētu kultūras un tautas nami tad, kad Covid-19 izplatība bija vislielākā, skaidro režisore.

Filmas veidotāji ir apkopojuši vairāku desmitu kultūras namu vadītāju stāstus un viedokļus. Intervijas ierakstītas pandēmijas laikā, ievērojot epidemioloģiskos sanitāros noteikumus.

Cilvēki, kuri uztur ikdienas kultūras vidi ārpus Rīgas, ir dažādi, tāpat dažāda ir viņu pieredze un attieksme. Cik tur kopīgā, cik atšķirīgā, varēs vērtēt, noskatoties dokumentālo filmu "Pauze".

Filma veidota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, tās režisore ir Vaļeniece, operators - Armands Kaņepe, bet montāžas režisore - Diāna Mikanova. Filmas producents ir biedrība "DrKT".

Derīgi zināt: kādus augus jāsteidz atbrīvot no sniega segas?
Kad sniegs krīt un krīt, dārza saimnieks nedrīkst sēdēt, rokas klēpī salicis: biezā sniega sega, kas ir labākā aizsardzība augiem no aukstuma, var tiem nodarīt arī daudz slikta.
Par deputāta Kiršteina rīcību, apvainojot LTV žurnālisti, netiks sākts kriminālprocess
Valsts policija (VP) atteikusies sākt kriminālprocesu par Saeimas deputāta Aleksandra Kiršteina (NA) rīcību, LTV žurnālisti Aneti Bērtuli nosaucot par "politprostitūtu".
Startē 'Prāta Spēles' Vislatvijas erudīcijas čempionāts
Atklāta pieteikšanās "Prāta Spēles" Vislatvijas erudīcijas čempionātam "Latvijas kauss 2023". Pirmā erudīcijas spēle notiks 20. janvārī Alūksnē, spēļu turnīrs ilgs visa gada garumā un noritēs visos Latvijas reģionos, portālu "Delfi" informēja rīko...


Komentāri