lv
ScWwI5j4bGlNaMkfRF289Kmhc3mN0ad0twlTW44w
950334

Krievijā no kara atgriezusies pirmā Vagner savervēto cietumnieku grupa

Krievijā no kara atgriezusies pirmā Vagner savervēto cietumnieku grupa

Krievijas oligarhs un prezidenta Vladimira Putina uzticības persona Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka pirmā grupa no noziedznieku, kurus karam Ukrainā cietumos savervējusi viņa dibinātā algotņu banda "Vagner", atgriezusies Krievijā, un viņu sodāmība dzēsta.

Kremļa kontrolētā aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Prigožinu, ziņo, ka tiesātie noziedznieki noziedznieki apžēloti pusgadu pēc līguma noslēgšanas ar "Vagner".

"RIA Novosti" vēsta, ka no Ukrainas atgriezušies aptuveni 20 bijušie ieslodzītie. Viņu vārdi, un par ko viņi tikuši notiesāti, nav zināms, un pagaidām Prigožins ir vienīgais avots, kas ziņojis par viņu apžēlošanu.

"RIA Novosti" publicējusi arī video, kurā redzams, kā Prigožins paspiež roku maskēšanās tērpos ģērbtiem cilvēkiem un apsveic viņus ar līguma izpildīšanu, norādot, ka sabiedrībai būtu jāizturas pret tiem "ar cieņu", bet viņiem pašiem nevajadzētu vairs pārkāpt likumus.

Prigožins arī pieminēja kādu no bandītiem, kas "atsēdējis trīsdesmit" gadus un "varonīgi miris", uzspridzinot sevi kopā ar ienaidniekiem.

Jautāts, ko šie algotņi darīs turpmāk, Prigožins izteicies, ka tie gatavojoties atgriezties, jo "darba turpināšana ir dzīve".

Video noslēgumā Prigožins aicina bijušos ieslodzītos, no kuriem vairāki video redzami ar kruķiem un ratiņkrēslos, pārāk daudz nedzert, nelietot narkotikas un neizvarot sievietes.

Ābols: Ir bijis daudz skaistu zaudējumu, bet es labāk ņemu nesmuku uzvaru

Latvijas hokejā ir bijis daudz skaistu zaudējumu, bet Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Artis Ābols vairāk apmierināts ir ar ne pašā skaistākajā spēlē izcīnītu uzvaru, pēc pasaules junioru čempionāta pēdējā mača secināja speciālists.

Jau ziņots, ...

Gaida viedokļus 2022.gada vārdam, nevārdam un spārnotajam teicienam

Izsludināta pieteikšanās ikgadējai akcijai "Gada vārds, nevārds un spārnotais teiciens", informēja Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopa. Pieteikumi tiek gaidīti līdz 20.janvārim.

Latviešu valodas attīstības kopas valodnieki vērtē, k...

Ruta Zatlere skaidro, kā nokļuvusi Radioloģijas centra vadītājas amatā
Nule atstādinātā Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas (RAKUS) Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja pienākumu izpildītāja Ruta Zatlere savā "Instagram" profilā ceturtdien skaidro, ka viņas ieņemtā pozīcijā nekādā veidā neesot saistīta a...


Komentāri