lv
NBRUxY2ZcYOIUcNpMGBFDKzfzfco4h7xIf6uShfl
949695

Septiņi apsūdzētie atteikušies piedalīties Briseles teroraktu prāvā

Septiņi apsūdzētie atteikušies piedalīties Briseles teroraktu prāvā

Septiņi apsūdzētie lietā par Briseles 2016.gada teroraktiem, kuros tika nogalināti 32 cilvēki, trešdien atteikušies apmeklēt tiesas sēdi.

Apsūdzēto advokāti paziņoja, ka viņu klienti protestē pret biežo pārmeklēšanu, kuru laikā viņiem ir jāizģērbjas, vēsta Beļģijas ziņu aģentūra "Belga".

Pieci no apsūdzētajiem atteicās atstāt savas kameras un divi atteicās sadarboties, kad viņi tika lūgti noģērbties pārmeklēšanas telpā.

"Belga" ziņo, ka pārējie divi šajā lietā apsūdzētie, kas nav aizturēti, ieradās uz tiesas sēdi.

Kopš tiesas prāvas sākuma decembrī apsūdzētie ir vairākkārt sūdzējušies par pārmeklēšanu, kuras laikā jāizģērbjas. "Belga" ziņo, ka apsūdzēto advokāti decembrī ieguva tiesas rīkojumu, kas aizliedz regulāru pārmeklēšanu.

Laikraksts "La Libre" ziņo, ka tiesas priekšsēdētāja gatavojas izsaukt federālās policijas ģenerālkomisāru, lai vairāk uzzinātu par izturēšanos pret ieslodzītajiem. Laikraksts norāda, ka tiesnese vēlas pielikt punktu debatēm, kas nedēļām ilgi aizkavē tiesas procesu. Līdz tam laikam tiesas sēdes apturētas.

2016.gada 22.martā divi spridzināji pašnāvnieki uzspridzinājās Briseles starptautiskajā lidostā, bet trešais - ļaužu pilnā metro stacijā.

Bandu, kas sarīkoja uzbrukumus Beļģijā, izmeklētāji sasaistījuši ar Parīzes 2015.gada novembra teroraktiem, kuros tika nogalināti 130 cilvēki.

Atbildību par Parīzes un Briseles teroraktiem uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts".

Ramlavs februārī Rīgā cīnīsies par IBA starpkontinentālā čempiona jostu

Latvijas bokseris Artjoms Ramlavs februārī Rīgā cīnīsies par starpkontinentālā čempiona jostu Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā, informēja cīņas organizētāji.

Ramlava (15-2) titulcīņa svara kategorijā līdz 59 kilogramiem pret brazīlieti Edu...

Tūkstošiem cilvēku Vatikānā pulcējas uz Benedikta XVI bērēm

Tūkstošiem cilvēku ceturtdien Vatikānā vēl pirms rītausmas sāka pulcēties uz bijušā pāvesta Benedikta XVI bērēm Svētā Pētera laukumā.

Pirmie bērinieki ieradās jau plkst.4 (plkst.5 pēc Latvijas laika), piecarpus stundas pirms bēru sākuma, - un iestājās r...

Ekspertu aptaujā par 2022.gada Latvijas labāko hokejistu atzīts Bļugers

Laikraksta "Latvijas Avīze" ekspertu aptaujā par 2022.gada labāko Latvijas hokejistu nosaukts Teodors Bļugers.

Tradicionālajā aptaujā piedalījās 40 eksperti - 20 mediju pārstāvji un 20 ar hokeju tieši saistītu speciālistu. Katrs respondents nosauca sešu...



Komentāri