lv
r063t8HSRnQquadp07HPy1tbYRUKxLNgquy7bw0o
945213

Daugavpilī skatāma izstāde par Amerikas latviešu kopienas dzīvi Latvijas okupācijas laikā

Daugavpilī skatāma izstāde par Amerikas latviešu kopienas dzīvi Latvijas okupācijas laikā
Rīga, 5.janv., LETA. Daugavpilī skatāma izstāde par Amerikas latviešu kopienas dzīvi Latvijas okupācijas laikā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Rīga, 5.janv., LETA. Daugavpilī skatāma izstāde par Amerikas latviešu kopienas dzīvi Latvijas okupācijas laikā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Izstādi "ASV - drošs patvērums laikā, kad dzimtene okupēta 1940-1991", kas veidota Latvijas Okupācijas muzeja sadarbībā ar ASV vēstniecību, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklās šodien plkst.15.

Izstāde atspoguļo ASV īstenoto padomju okupācijas un aneksijas neatzīšanas politiku laika posmā no Samnera Velsa deklarācijas parakstīšanas 1940.gada 23.jūlijā līdz prezidenta Džordža H. V. Buša paziņojumam par pilnvērtīgu diplomātisko attiecību atjaunošanu ar Latviju 1991.gada 2.septembrī.

Izstādes materiāli pievērš apmeklētāju uzmanību starptautiskās politikas norisēm un ASV nemainīgajai pozīcijai Baltijas valstu jautājumā, Amerikas latviešu kopienas dzīvei un cīņai par Latvijas neatkarības atjaunošanu, dažādu trimdas organizāciju un Latvijas sūtniecības sekmīgajai darbībai ASV. Īpaša vieta izstādē atvēlēta tiem latviešiem, kuri ar saviem darbiem ieguva visas Amerikas atzinību.

ASV daudziem latviešiem pēc kara deva ne tikai patvērumu, bet arī pārliecību, ka jācīnās par dzimtenē palikušajiem. Ar skaļiem piketiem un protestiem latvieši atgādināja par Latvijas okupāciju.

Izstāde būs apskatāma līdz 7.februārim.

Latvijas lielākajā daļā turpinās sniegputenis
Rīga, 5.janv., LETA. Ceturtdienas rītā Latvijā snieg un puteņo, maz nokrišņu ir Vidzemes un Latgales ziemeļos, kā arī daļā valsts dienvidrietumu novadu, bet Dienvidkurzemes novadā vietām līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīga, 5.janv., ...

Pēdējo dienu dalībai čeku loterijā var iesniegt čekus par pagājušā gada decembri
Rīga, 5.janv., LETA. Šodien ir pēdējā diena, kad dalībai čeku loterijā var iesniegt čekus, biļetes un kvītis par pagājušā gada decembri. 

Rīga, 5.janv., LETA. Šodien ir pēdējā diena, kad dalībai čeku loterijā var iesniegt čekus, biļetes un kvīt...

Rīgā vizītē ieradīsies Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministrs
Rīga, 5.janv., LETA. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien uzņems Moldovas premjerministres vietnieku, ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministru Niku Popesku, kurš Latvijā ieradīsies darba vizītē, aģentūru LETA informēja Ārlietu m...


Komentāri