lv
xezoViMm2QGIdEIlOhE1w7UXd6JIfTpzLQWImyRY
941376

IATA kritizē valstu lēmumus atjaunot Covid-19 testu veikšanu ceļotājiem no Ķīnas

IATA kritizē valstu lēmumus atjaunot Covid-19 testu veikšanu ceļotājiem no Ķīnas

Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA) trešdien kritizēja vairāku valstu lēmumus atjaunot Covid-19 testu veikšanu un citus pasākumus, kas vērsti pret ceļotājiem no Ķīnas.

Aizvien vairāk valstu, tai skaitā ASV, Kanāda, Japāna un Francija, noteikušas prasības visiem ceļotājiem no Ķīnas pirms ierašanās šajās valstīs uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Šie pasākumi ieviesti pēc tam, kad Ķīnā strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits, Pekinai pagājušajā mēnesī atceļot bargos koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzētos pasākumus.

"Tas sagādā ārkārtīgu vilšanos, redzot pārsteidzīgu šo pasākumu atjaunošanu, lai arī tie iepriekšējos trīs gados izrādījušies neefektīvi," norāda IATA ģenerāldirektors Villijs Volšs.

IATA uzsver, ka koronavīruss jau tā ir plaši izplatīts tajās valstīs, kas noteikušas šo testu veikšanu.

"Pētījumi, kas veikti ap omikrona paveida rašanos 2021.gada nogalē, liecina, ka ierobežojumu noteikšana ceļošanai nerada nekādu atšķirību attiecībā uz infekcijas izplatību," skaidro Volšs. "Mums ir rīki, lai pārvaldītu Covid-19 izplatību bez nepieciešamības ieviest neefektīvus pasākumus, kas ierobežo starptautisko savienojamību, kaitē tautsaimniecībām un iznīcina darbavietas."

Ķīnas valdība otrdien starptautiskos ierobežojumus ceļotājiem no šīs valsts nodēvēja par nepieņemamiem un brīdināja veikt pretpasākumus.

Liepājā būvdarbu laikā strādnieki atrod sprādzienbīstamu priekšmetu
Rīga, 4.janv., LETA. Liepājā būvdarbu laikā strādnieki atrod sprādzienbīstamu priekšmetu, liecina Zemessardzes 54.kaujas atbalsta bataljona ieraksts sociālajā medijā "Facebook".

Rīga, 4.janv., LETA. Liepājā būvdarbu laikā strādnieki atrod sprād...

Vecumnieku veselības centrā darbu sākusi jauna ģimenes ārste Medne-Simsone

Vecumnieku veselības centrā Zinaīdas Sprances ģimenes ārsta praksi pārņēmusi Anna Medne-Simsone, informēa Vecumnieku apvienības pārvaldē.

Tie pacienti, kuri bija pierakstīti pie Sprances, automātiski tiks pierakstīti pie Mednes-Simsones, kuras aprūpē bū...

Sniega un apledojuma dēļ Vidzemes centrālajā daļā apgrūtināta braukšana
Rīga, 4.janv., LETA. Sniega un apledojuma dēļ trešdienas vakarā Vidzemes centrālajā daļā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa lielajiem autoceļiem, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Rīga, 4.janv., LETA. Sniega un ...



Komentāri