lv
8ZSIstrnhrMJO2ZhVGiYa1gGSlPldA7X6hr4XhEz
941372

Jūrmalas muzejā atklās interesantu izstādi - Muzeja lietu slepenā dzīve

Jūrmalas muzejā atklās interesantu izstādi - Muzeja lietu slepenā dzīve

11.janvārī plkst.16 Jūrmalas muzejā tiks atklāta jaunieguvumu izstāde "Muzeja lietu slepenā dzīve", informēja direktora vietniece pētniecības un krājuma darbā Inta Baumane.

Katru gadu Jūrmalas muzeja kolekcijas papildina vidēji 1200 priekšmeti. Krājumā tie nonāk gan muzeja darbinieku īpaši meklēti, gan saņemti no Jūrmalas iedzīvotājiem un muzeja apmeklētājiem. Pēdējo gadu laikā muzejs kļuvis bagātāks par 5766 priekšmetiem. Vairums no tiem ir dāvinājumi, ir atsevišķi iepirkumi.

Izstādē "Muzeja lietu slepenā dzīve" ir eksponēta tikai neliela daļa no jaunieguvumiem. Pieņemot krājumā priekšmetu un piešķirot tam muzejisko vērtību, pēc īpašnieka vārdiem tiek pierakstīta leģenda, kas kļūst par pirmavotu. Ne vienmēr persona, kas nodod priekšmetu muzejam, pārzina tā izcelsmi, iepriekšējo piederību un pielietojumu. Lai atklātu muzeja priekšmetu neredzamo, slepeno dzīvi, nepieciešams veikt izpēti, kas aizved pie cilvēkstāstiem. Tikai tad pilnībā atklājas priekšmetu kultūrvēsturiskā nozīme.

Izstādē ir apskatāmi vairāk nekā 100 priekšmeti, kurus papildina stāsti par lietām un cilvēkiem. Neviens no stāstiem nav pilnīgs un pabeigts, jo pētniecība turpinās. Muzeja darbinieki būs pateicīgi apmeklētājiem par izstādes stāstu papildināšanu un jauniem stāstiem, kas bagātina Jūrmalas vēsturi, pauda Baumane.

Izstādes ekspozīcijā izmantotas fotogrāfijas un 2002.gada dokumentālās filmas "Kino gadsimts Latvijā. Aloizs Brenčs" fragmenti no Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, kā arī fotogrāfijas no privātarhīviem.

Izstāde būs apskatāma līdz 23.aprīlim.

Sniega un apledojuma dēļ Vidzemes centrālajā daļā apgrūtināta braukšana
Sniega un apledojuma dēļ trešdienas vakarā Vidzemes centrālajā daļā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa lielajiem autoceļiem, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.
Policija sūtījumu Krievijas vēstniecībai ar nezināmo vielu nodevusi ekspertīzei laboratorijā
Rīga, 4.janv., LETA. Valsts policija sūtījumu Krievijas vēstniecībai ar nezināmo vielu nodevusi ekspertīzei laboratorijā, aģentūru LETA informēja policija.

Rīga, 4.janv., LETA. Valsts policija sūtījumu Krievijas vēstniecībai ar nezināmo vielu n...

Ostapenko par astotdaļfinālu Adelaidā būs jācīnās ar rumānieti Begu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien sezonas pirmā turnīra Adelaidas "WTA 500" otrās kārtas jeb astotdaļfināla mačā stāsies pretī Rumānijas tenisistei Irinai Kamēlijai Begu.

Otrās kārtas mačs ceturtdien sāksies apmēram plkst....



Komentāri