lv
vaOzRomcc1u09EmcgFRmWoMuG3nfcdNImH4uADSV
940732

LTV aicina pieteikties dokumentālo īsfilmu konkursam

LTV aicina pieteikties dokumentālo īsfilmu konkursam

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam "Latvijas kods. Latvija šodien", kurā pieci dokumentālisti varēs īstenot idejas un īsfilmās dokumentēt Latvijas šodienu, informēja LTV.

Pieteikumi konkursam iesniedzami līdz 6.februārim plkst.16. Konkursā aicināti piedalīties gan kino profesionāļi, gan jaunie dokumetālisti. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 15.februārī.

Konkursa uzvarētāji saņems ne tikai finansējumu filmas radīšanai, bet arī nozares ekspertu konsultācijas. Iesniegtos projektus - filmu idejas - vērtēs LTV žūrija, pieaicinot satura konsultantu un ekspertus no Valsts kultūrkapitāla fonda un sabiedrisko mediju portāla "LSM.lv".

LTV projekta vadītāja Zane Valeniece skaidro, ka šogad atlases kritēriju virknē svarīgākais filtrs ir "šodiena".

Viņa norāda, ka, iesniedzot pieteikumu, ļoti būtiska ir ne tikai spēja pamatot stāsta aktualitāti, bet arī atklāt režisora unikālo redzējumu. Tāpat žūrija vērtēs, kā visas piecas izvēlētās filmas izskatīsies kopā kā izlase - vai tās būs pietiekami atšķirīgas un spēs uzrunāt dažādas auditorijas. Vēl viens būtisks aspekts konkursa ideju izvēlē būs spējai projektu īstenot nepilna gada laikā.

Filmas, kuru tapšana tiks atbalstīta, pirmizrādi piedzīvos 2023.gada novembrī.

"Latvijas kods. Latvija šodien" producents ir LTV, tas tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un Nacionālā Kino centra līdzdalību.

Varadkars atzinis, ka breksita gadījumā pieļautas kļūdas no visām pusēm

Īrijas premjerministrs Leo Varadkars atzinis, ka breksita gadījumā tikušas pieļautas kļūdas no visām pusēm un ka Ziemeļīrijas protokols, iespējams, ir mazliet par stingru.

Varadkars, kas pārstāv labēji centrisko partiju "Fine Gael", atgriezās premjermin...

Ventspils pilskalnā atklās jauno vides objektu Lats

10.janvārī plkst.11.00 Ventspils Ostas promenādes pilskalnā, līdzās Livonijas ordeņa pilij, svinīgi tiks atklāts laikmetīgās mākslas vides objekts "Lats", kas veltīts 2013.gada beigās zaudētās Latvijas valūtas piemiņai - latam, informēja Ventspils Komu...

Rēzeknes slimnīca grasās pirkt vēl vienu kodolmagnētiskās rezonanses ierīci

Rēzeknes slimnīca par 1,5 miljoniem eiro grasās pirkt vēl vienu kodolmagnētiskās rezonanses ierīci, liecina publikācija Iepirkumu uzraudzības biroja interneta vietnē.

Elektronisko iepirkumu sistēmā izsludināts iepirkums kodolmagnētiskās rezonanses ierīc...



Komentāri