lv
t7GrqiGpj9S9mGQHdhu3klfsT6sZ3KyQENXj41eE
928573

Atklās meža ugunsdzēsības staciju Babītē

Atklās meža ugunsdzēsības staciju Babītē
Rīga, 4.janv., LETA. Valsts meža dienests (VMD) šodien plkst.12 atklās jaunu meža ugunsdzēsības staciju Babītē, aģentūru LETA informē dienestā.

Rīga, 4.janv., LETA. Valsts meža dienests (VMD) šodien plkst.12 atklās jaunu meža ugunsdzēsības staciju Babītē, aģentūru LETA informē dienestā.

Babītes meža ugunsdzēsības stacijas projekts tika izstrādāts 2020.gadā, bet būvdarbi tika uzsākti 2022.gada maijā, un tos veica būvfirma SIA "PK serviss". Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 550 000 eiro, bet ekspluatācijā būve tika nodota 2022.gada decembrī.

"Moderna un prasībām atbilstoša meža ugunsdzēsības stacija Babītes mežniecības teritorijā bija akūti nepieciešama jau vairākus gadus, jo šeit konstatēto ugunsgrēku skaits sasniedz vidēji 25% no kopējā valstī reģistrēto meža ugunsgrēku apjoma," norāda dienesta pārstāvji.

Babītes meža ugunsdzēsības stacijas uzraugāmajā teritorijā ietilpst Mārupes, Olaines, Ķekavas un Salaspils novadi, savukārt nepieciešamības gadījumā tā var sniegt atbalstu arī Rīgas un Jūrmalas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD).

Stacijas atrodas Rīgas reģionālās virsmežniecības Babītes mežniecībā.

VMD ir valsts pārvaldes iestāde, kas atrodas zemkopības ministra padotībā. Dienests uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību un uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību.

Mūrniece tiksies ar ASV vēstnieku Latvijā
Rīga, 4.janv., LETA. Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) trešdien tiksies ar ASV vēstnieku Latvijā Džonu Kārvailu, lai pārrunātu Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā, kā arī pašreizējo drošības situāciju, aģentūru LETA informēja Aizsardzīb...
Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja lems par atbalstu kopienas centram "Ābeļzars"
Rīga, 4.janv., LETA. Šodien Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja lems par atbalstu kopienas centram "Ābeļzars", liecina sēdes darba kārtība.

Rīga, 4.janv., LETA. Šodien Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja lems par atbalstu kopienas centram...

Sākas diskusijas par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem
Rīga, 4.janv., LETA. No šodienas līdz 12.janvārim notiks diskusijas un jāpieņem lēmumi par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2023., 2024. un 2025.gadam, paredz valdības apstiprinātais grafiks.

Rīga, 4.janv., LE...



Komentāri