lv
6hSkZHwWlDtMyzSLjn7fB3q28y4xQcZtLCFbUWG3
92458

LBAS gatava strādāt ar jebkuru labklājības ministra kandidātu

LBAS gatava strādāt ar jebkuru labklājības ministra kandidātu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) gatava strādāt ar jebkuru labklājības ministra kandidātu, kurš ir uz cilvēku labklājību vērsts, aģentūrai LETA sacīja LBAS priekšsēdētāja vietniece Gita Oškāja.

Patlaban LBAS gatavo vēstuli valdības pārstāvjiem par jaunajā valdības deklarācijā iekļaujamajiem punktiem. LBAS vērtējumā valstī būtu jākāpina arī vidējā alga, nevis tikai minimālā.

"Mums jādomā mazliet plašāk, lai uzņēmumiem būtu iespēja maksāt un lai viņi reāli arī maksātu šādas algas, kas ir nevis minimālas, bet vidējās. Tas nepieciešams, lai cilvēks spētu apmaksāt savus izdevumus un norēķināties par akūti nepieciešamajiem pakalpojumiem," norādīja Oškāja.

Turklāt LBAS uzsver, ka minimāla alga būtu jāceļ reizē ar neapliekamo minimumu.

Tāpat LBAS vērtējumā būtu jāpārtrauc valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu samaksas termiņa pagarināšana, jo nevar būt situācija, ka darba devējs tiek kreditēts uz darbinieku rēķina. Patlaban tas rada ārkārtīgi būtiskas sekas tiem darbiniekiem, kuri ir pensijas vecumā, kas nozīmē, ka viņi nesaņem pensiju pilnā apmērā.

"Mēs divus gadus mēģinām iekustināt šo jautājumu. Ja valstī ir tāda iespēja un tā var dot kaut kādu atbalstu programmas uzņēmējiem, tas ir jādara. Uzņēmēji arī ir jāatbalsta, bet tas noteikti nedrīkst būt uz darbinieku rēķina," uzsvēra Oškāja.

Papildu LBAS cer no jaunās valdības sagaidīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojuma pārklājumu.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri šonedēļ turpinās sarunas par atbildību sadalījumu jaunajā valdībā.

Tele2 būs jāmaksā 20 000 eiro sods  par negodīgo komercpraksi. Kāda tā bija?

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments 3.novembrī atzinis par pamatotu Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmumu uzlikt mobilo sakaru operatoram "Tele2" soda naudu 20 000 eiro apmērā par kompānijas īstenoto negodīgo komercpr...

Rinkēvičs aicina Elksniņu stingri ievērot Latvijas ārpolitikas pozīcijas

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) oficiālā vēstulē Daugavpils domes priekšsēdētājam Andrejam Elksniņam (S) paudis aicinājumu ievērot Latvijas ārpolitikas pozīcijas, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Reaģējot uz Elksniņa Latvijas ārpo...

Gremošanas traucējumi var liecināt par NET audzēju. Ārstu ieteikumi sirdsmieram
Katram trešajam pacientam, kam tiek atklāts neiroendokrīnais audzējs (NET), nav acīmredzamu simptomu, un gandrīz katrs piektais tiek uzņemts slimnīcā citu iemeslu dēļ. Visbiežāk pacienti sūdzas par sāpēm vēderā. Ārstu un farmācijas uzņēmuma IPSEN izvei...


Komentāri