lv
P3LGQkwOCrVnn2lGs4dGYXviJGhV4kRkSFnmOBav
919603

Vērtēs, vai liegt prokremliskām personām ieņemt amatus institūcijās

Vērtēs, vai liegt prokremliskām personām ieņemt amatus institūcijās

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija jaunnedēļ plāno vērtēt sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" vairāk nekā 10 000 parakstu savākušo priekšlikumu par aizliegumu prokremliski noskaņotām personām ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās.

Komisijas sēde paredzēta 11.janvārī plkst.12, un uz to aicināta iniciatīvas pārstāve Inga Jākobsone, Valsts kancelejas, Valsts drošības dienesta, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, kā arī konstitucionālo tiesību eksperte Ilze Plakane.

Par iniciatīvu parakstījušies vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Iniciatīvas autori ir gājiena "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" organizatori

Tiek prasīts steidzami izstrādāt un pieņemt likumu par Latvijas valstij nelojālu personu izraidīšanu no Latvijas un pilsonības atņemšanu, kā arī izstrādāt likumu, kas aizliedz kandidēt valsts, pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ieņemt ierēdņu amatus un amatus valsts un pašvaldību institūcijās un to struktūrvienībās personām, kuras atbalsta Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu.

Tagad priekšlikums tiks nosūtīts izskatīšanai Saeimas komisijā, kas var nolemt šo likumdošanas iniciatīvu virzīt tālāk vērtēšanai parlamentā.

Skaitlis skaitļa galā: ko panelī redz sporta auto vadītāji
Svarīgākos auto vadības procesus nu jau ir pārņēmusi elektronika, taču, lai tā darbotos, ir nepieciešami dažādi sensori. Tieši pateicoties tiem, pat ekonomiskās klases elektroniskie vadības bloki reģistrē visdažādākos dzinēja parametrus. Taču sportiska...
No applūstošām Ādažu privātmājām ar laivu izglābti deviņi cilvēki un divi mājdzīvnieki
Ādažu novadā no privātmājām, kuras appludina kāpjošais ūdens līmenis Gaujā, ar laivu izglābti deviņi cilvēki un divi mājdzīvnieki, apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Kurp virzās Latvijas ekonomika?
Latvija 2023. gadu sāk ar ekonomikas attīstības tempa kritumu, augstu inflāciju, plašiem izaicinājumiem enerģētikas jomā, tehnisko budžetu un jaunu valdību. Ar kādiem izaicinājumiem jārēķinās ekonomikā šogad un vai jaunās valdības mērķis transformēt ek...


Komentāri