lv
j425JwKFY6pAjwjnYqzrJ7UZzpo9RDBaDXJnZXxj
917692

Mēģināt Ukrainu piespiest sēsties pie sarunu galda ir amorāli - Kols

Mēģināt Ukrainu piespiest sēsties pie sarunu galda ir amorāli - Kols

Ir amorāli spekulēt par iespējamām miera sarunām Krievijas sāktā kara Ukrainā izbeigšanai, kamēr pati Ukraina uz šādām miera sarunām neaicina, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols (NA).

Pēc viņa teiktā, miera sarunas var notikt tikai tad, kad Ukraina to uzskata par iespējamu.

"Kamēr Ukraina šādu gatavību nav paudusi, citiem spekulēt un mēģināt Ukrainu piespiest sēsties pie sarunu galda ir ne tikai nekorekti, bet amorāli," pauda deputāts.

Kamēr Ukraina nav paudusi gatavību miera sarunām, pārējai pasaulei tā ir jāuzklausa un jāsniedz viss nepieciešamais un iespējamais atbalsts. Tomēr pagaidām var redzēt, ka atbalsta sniegšanā Ukrainai starp rietumvalstīm trūkst simtprocentīgas vienotības, sacīja Kols.

Komentējot miera sarunu teorētisko iespējamību, politiķis vērsa uzmanību, ka iepriekš Minskas un Normandijas formāta sarunas par situācijas noregulējumu Austrumukrainā nesniedza cerēto rezultātu.

Kā ziņots, Krievija pilna apmēra iebrukumu Ukrainā sāka pagājušā gada 24.februārī.

Savāc 10 000 parakstu par personu ar invaliditāti asistentu algu palielināšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv savākti 10 000 parakstu vākšana par personu ar invaliditāti asistentu atalgojuma palielināšanu, tādējādi prasot personu ar invaliditāti asistentu atalgojumu samērot ar gaidāmās minimālās algas pieaugumu valst...

VIDEO. Strauji aug dzērājšoferiem konfiscēto auto skaits; svētkos - 17

Gadumijas brīvdienās 17 dzērājšoferi palikuši bez sava auto, un visticamāk, pēdējā reize, kad dzērājšoferis redzēja savu auto, bija uz ceļa, kad viņu apturēja. Svētkos konfiscētās automašīnas gan neesot ļoti jaunas un izteikti dārgas, vēsta LTV "Panorā...

Plūdi Ādažos - no privātmāju teritorijas sākta iedzīvotāju evakuācija

Ādažos, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūdusi privātmāju teritorija, tāpēc sākta iedzīvotāju evakuācija, apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt ap plkst.8 glābēji saņēma izsaukumu uz Nūrnieku ielu, kur, ceļoties ūde...



Komentāri