lv
1TML1BRlsNSEoqe9zDn2STzixX0nyDSiDXuNisnN
917043

Vecgada vakars Berlīnes stilā - uzbrukumos ievainots 41 policists (+VIDEO)

Vecgada vakars Berlīnes stilā - uzbrukumos ievainots 41 policists (+VIDEO)

Berlīnē Vecgada vakarā notikušos uzbrukumos tika ievainots 41 policists, liecina jaunākie policijas ziņojumi.

Policijas preses sekretārs pirmdienas vakarā nespēja sniegt informāciju par to, cik smagi bija cietušo policistu ievainojumi.

Saistībā ar šiem incidentiem tika aizturēti 159 cilvēki, kas lielākoties bija jaunieši.

Notiek izmeklēšanas ne tikai par uzbrukumiem tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām, bet arī par dedzināšanu, Sprāgstvielu likuma pārkāpumiem un miera traucēšanu.

Ugunsdzēsēji pavēstīja, ka ir dokumentēti vismaz 38 incidenti, kuros notikuši fiziski uzbrukumi. Saskaņā ar svētdien pieejamo informāciju tajos ievainoti 15 cilvēki.

Policija informēja, ka kārtības uzturēšanai Vācijas galvaspilsētā gadumijas sagaidīšanas laikā bija iesaistīti papildus gandrīz 1300 poliicistu. Šo uzbrukumu intensitāte nav salīdzināma ar iepriekšējos gados notikušajiem, svētdien atzina policija provizoriskā ziņojumā par Jaungada svinībām.

Policija pavēstīja, ka cilvēku grupas vairākkārt mēģināja uzcelt barikādes Berlīnes ielās.

Berlīnes policistu arodbiedrība pirmdien paziņoja, ka publiskā pirotehnikas lietošana parādījusi, ka ir vajadzīgs tālejošs petaržu aizliegums.

Berlīnes-Brandenburgas Ugunsdzēsēju savienība pavēstīja, ka notikuši uzbrukumi arī ārkārtas situāciju dienestu darbiniekiem, no kuriem viens tika aizvests uz slimnīcu.

Šo dienestu automašīnas tika apmētātas ar alus kastēm un ugunsdzēšanas aparātiem, uz glābējiem tika šautas petardes, un viņu automašīnas tika izlaupītas.

Nolauztu koku dēļ VUGD pagājušajā diennaktī saņēmis 20 izsaukumus
Pirmdienas vakarā un otrdienas rītā 20 gadījumos glābēju palīdzība bija nepieciešama brauktuves atbrīvošanā no nolūzušiem kokiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Eiropas un Ziemeļamerikas komandu pāri tiksies U-20 pasaules hokeja čempionāta pusfinālos
Titula spēlē par U-20 pasaules hokeja čempionāta zelta medaļām tiksies Eiropas un Ziemeļamerikas komandas, pirmdien kļuva zināms ceturtdaļfinālu noslēgumā. Pusfinālā Čehijas junioru pretinieki trešdien būs zviedri, bet mājinieki kanādieši mērosies spēk...
ASV pilsētā Pasadenā – ikgadējā Rožu parāde
Pasadenas pilsētā Amerikas Savienoto Valstu Kalifornijas štatā notikusi ikgadējā Rožu parāde. Unikālais jaunā gada ievadīšanas pasākums notika jau 134. reizi.


Komentāri