lv
enIdgIevZrrh20JpCnCyTJWZm57kT2j9PmcZMlU6
910654

Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde Sēras piestāv Elektrai

Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde Sēras piestāv Elektrai

25.februārī mākslas telpā "Kurtuve" pirmizrādi piedzīvos Valmieras teātra iestudētā amerikāņu dramaturga Jūdžina O’Nīla luga "Sēras piestāv Elektrai" Ineses Mičules režijā, informēja teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.

Izrāde "Sēras piestāv Elektrai" stāsta par Menonu ģimeni. "Tāpat kā visiem citiem, arī Menoniem ir skeleti skapjos - tikai daudz ļaunāki. Menonu dzimtas stāsts risinās 19.gadsimta 60.gados Jaunanglijas pilsētiņas nomalē pēc Amerikas Pilsoņu kara beigām. Izrādes pamattēma ir nevis cilvēka sadursme ar nepielūdzamo likteni, bet gan personības sadursme ar dziļi cilvēka iekšienē noglabātajiem noslēpumiem, kaislībām un vēlmēm," izrādes sižeta līniju ieskicē Cekule.

Izrādes radošajā ansamblī ir scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un komponists Emīls Zilberts. Lomās iejutīsies Aksels Aizkalns, Rūdis Bīviņš, Kārlis Freimanis, Ingus Kniploks, Mārtiņš Meiers, Inese Pudža, Ieva Puķe un Diāna Krista Stafecka.

Valmieras teātra ēkā turpinās ieilgusī rekonstrukcija, tāpēc izrādes Valmierā notiek jaunajās telpās "Kurtuvē" un joprojām arī teātra Apaļajā zālē.

Jauno Covid-19 gadījumu skaits aizvadītajā nedēļā Latvijā samazinājies par 39,4%
Rīga, 2.janv., LETA. Aizvadītajā nedēļā, no 26.decembra līdz 1.janvārim, salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā ir samazinājies par 39,4%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Rī...

Slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 381

Aizvadītajās brīvdienās Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies no 417 līdz 381, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Pēdējās diennakts laikā Latvijas stacionāros ievietots 31 Covid-19 pacients un 19 pa...

Latvijā 60% iedzīvotāju esot samazinājuši elektrības patēriņu mājsaimniecībā

Latvijā 60% iedzīvotāju pagājušajā gadā ir samazinājuši elektrības patēriņu mājsaimniecībā, pavēstīja "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus aptaujā vairāk nekā 20% respondentu minējuši, ka līdz šim enerģijas...



Komentāri