lv
M72n3ojV4IfL4btgqm6p9BVcNzlTatebPDPgXe8R
908734

Latvijas Radio šogad piedāvā virkni jaunu raidījumu

Latvijas Radio šogad piedāvā virkni jaunu raidījumu

Latvijas Radio šogad saviem klausītājiem piedāvās virkni jaunu raidījumu, informēja Latvijas Radio sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Liene Pālēna.

Tostarp katru darba dienu no plkst.17.05 līdz 18 "Latvijas Radio 1" izskanēs "Starpbrīdis ar Tomu Grēviņu", bet katru piektdienu plkst.16.45 būs raidījums "Mediju anatomija", kuru vadīs žurnālistes Dace Kreijere un Zane Ozoliņa.

No 26.janvāra katra mēneša pēdējā ceturtdienā plkst.15.05 "Latvijas Radio 1" ēterā skanēs jauns raidījums "Kas būs ar Krieviju?". Raidījumu vadīs Eduards Liniņš, kurš, sarunājoties ar politologiem, publicistiem un politiķiem Latvijā un ārvalstīs, spriedīs par iespējamiem Krievijas nākotnes attīstības scenārijiem.

Šogad būs pārmaiņas arī "Latvijas Radio 1" ziņu un informatīvi analītiskajos raidījumos "Labrīt", "Pusdiena" un "Pēcpusdiena". Programmas "Labrīt" klausītājus līdzās Laurim Zvejniekam un Dairai Zīlei turpmāk uzrunās arī Arta Skuja un Kristaps Feldmanis. Savukārt katru darba dienu no plkst.16.05 līdz 16.45 ziņu programmu "Pēcpusdiena" vadīs žurnālists Tālis Eipurs.

"Latvijas Radio 4" turpmāk sestdienās plkst.11.05 skanēs raidījums "Kultūras kods". Katra raidījuma epizode vēstīs par kādu no Latvijas kultūras kanona vērtībām.

No 7.janvāra katru sestdienu plkst.15.05 "Latvijas Radio 4" klausītājiem būs pieejams raidījums "Valsts biogrāfija", kuru vadīs Liniņš. Attiecīgais 52 raidījumu cikls tiks veidots kā īss Latvijas vēstures kurss - katrs raidījums atspoguļos kādu notikumu vai vēstures posmu.

Vienlaikus "Latvijas Radio 5" no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst.18 līdz 20 skanēs jauns raidījums - "TOP 30 ar Tomu Grēviņu", bet no plkst.20 līdz 23 - "DJ skola piedāvā" ar jaunajiem DJ skolas audzēkņiem. Tikmēr raidījumu "Brīvdienu brokastis" sestdienās un svētdienās vadīs Toms Putniņš un Kristofers Malnačs.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne komentē, ka, neraugoties uz finansiāliem izaicinājumiem, arī 2023.gadu Latvijas Radio sāks ar vairākiem jauniem raidījumiem dažādās tēmās un žanros. Radio mērķis ir attīstīt programmu kvalitāti un daudzveidību, lai ikviens klausītājs varētu atrast sev ko noderīgu un interesantu.

Vienlaikus viņa atzīst, ka patlaban vēl nav skaidrs, kādas satura izmaiņas Latvijas Radio klausītājus gaida no 2023.gada rudens, jo, ja valstiskā mērogā netiks segts energoresursu krīzes un inflācijas radītais izmaksu pieaugums un būtiski palielināts finansējums, pastāv iespēja, ka Latvijas Radio būs ne tikai jāsamazina investīciju apmērs, bet arī satura piedāvājums.

Aizvadītajā naktī Ukraina notriekusi 39 Krievijas trieciendronus

Aizvadītajā naktī Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi 39 Krievijas trieciendronus un raķeti H-59, pirmdien paziņoja Ukrainas gaisa spēku pavēlniecība.

Notriektie ir Irānā ražotie trieciendroni "Shahed-131" un "Shahed-136".

Vēl notriekti divi izlūk...

ASV Ņujorkas štats atļāvis cilvēku mirstīgo atlieku kompostēšanu

Ņujorkas štats atļāvis cilvēku mirstīgo atlieku kompostēšanu, kļūstot par sesto ASV štatu, kas spēris šādu soli.

2019.gadā Vašingtona kļuva par pirmo ASV štatu, kas legalizējis cilvēku mirstīgo atlieku kompostēšanu. Vēlāk Vašingtonas štatam sekoja Kolo...

Metsola uzsāk procedūru divu EP deputātu imunitātes atcelšanai
Eiropas Parlaments (EP) pirmdien pavēstīja, ka EP prezidente Roberta Metsola, turpinoties ar Kataru saistītajam korupcijas skandālam, uzsākusi "steidzamības procedūru", lai atceltu imunitāti diviem eiroparlamentāriešiem.


Komentāri