lv
MkHGgEbUQ9iUfUUBZI6ullYaPkcp9u2fQ0lRgyeQ
908096

Jelgavā būs skatāma Zemgales rakstaino brunču ceļojošā izstāde

Jelgavā būs skatāma Zemgales rakstaino brunču ceļojošā izstāde

No 3. līdz 26.janvārim jaunatklātajā Dzīvesziņas un arodu sētā Vecpilsētas ielā 2 būs skatāma Zemgales rakstaino brunču ceļojošā izstāde "Zemgale ziedu rakstos", informēja Jelgavas novada pašvaldība.

Izstādes atklāšana notiks otrdien, 3.janvārī plkst.13. Izstādē būs eksponēti tautastērpi un desmit dažādi Zemgales novada brunči, kā arī fotoattēli, brunču audumu paraugi, kā arī īpaši izvietota planšete ar informāciju par aušanas stellēm ar velkamo ierīci. Izstādes eksponātu veidošanā piedalījās SIA "Austras raksti" audējas un rokdarbnieces.

Zemgales novadam raksturīgi rozīšu brunči, kā arī saulīšu un zvaigznīšu raksti, ko ieauda brunču joslās. Brunču ieloces kādreiz iegludināja ar karstiem maizes kukuļiem, ko pavisam karstus kārtoja virs ielocēs saliktā auduma un ļāva atdzist. Zemgalē ir liela brunču daudzveidība, rakstu un krāsu salikumi. Izstādes apmeklētāji varēs gūt priekšstatu par krāšņajiem Zemgales novada tautastērpa brunčiem, krāsām un to aušanas noslēpumiem, informē izstādes rīkotāji.

Ceļojošā izstāde "Zemgale ziedu rakstos" tapusi ar mērķi iepazīstināt izstādes apmeklētājus ar Zemgales novada rakstaino brunču daudzveidību un popularizētu tos visos Latvijas novados. Izstādi plānots eksponēt arī Tukuma audēju darbnīcā, Jaunpils muzejā, Dobeles amatu mājā, Lietišķās mākslas studijā "Tīna", Bauskas muzejā, Nemateriālo kultūras mantojuma centrā "Upīte", Madonas muzejā, Alsungas amatu mājā, kā arī Ozolnieku kultūras namā.

Depozīta sistēmā nu var nodot arī sīrupa un alkoholisko kokteiļu iepakojumus

Turpmāk depozīta sistēmā var nodot arī sīrupa un stipro alkoholisko kokteiļu iepakojumus, informēja SIA "Depozīta iepakojumu operators" (DIO).

Depozīta sistēmas tvērums palielināts atbilstoši grozījumiem Depozīta sistēmas darbības noteikumos, kas paredz...

Garkalnē pie Olimpiskā centra no krastiem izgājusi Gauja

Garkalnē no krastiem izgājusi Gauja, informē Ādažu novada pašvaldība.

Upes krasti applūduši pie Garkalnes Olimpiskā centra.

Carnikavā pie gājēju un dzelzceļa tiltiem kopš sestdienas ūdens līmenis cēlies par 15 centimetriem.

Pašvaldība informē, ka ūdens ...

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē esot pieejamas 11,2 TWh dabasgāzes

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē ir pieejamas 11,2 TWh dabasgāzes, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis B...



Komentāri