lv
gczneuSgVtDJLXZKYBWQw4YlXvuXtTSkF3HY6scw
907453

Retums! Vecgada dienā Dzemdību namā pasaulē nākušas tikai meitenes

Retums! Vecgada dienā Dzemdību namā pasaulē nākušas tikai meitenes

Vecgada dienā Rīgas Dzemdību namā piedzimušas sešas meitenītes un neviens puika, pavēstīja Rīgas Dzemdību nama Komunikācijas vadītāja Baiba Auzāne.

Pēc viņas paustā, šādas dienas, kad piedzimt tikai viens dzimums, ir diezgan liels retums. Turklāt arī 2023.gadā pirmā piedzimusi meitenīte.
Kopumā Jaungada pirmajā dienā piedzimuši seši bērni, no kuriem pirmie trīs bija meitenes, bet pēc tam sekoja dvīņu puika un meitene, kā arī viens puika.
Rīgas Dzemdību namā, kur Latvijā notiek visvairāk dzemdību, šogad pirmais mazulis sagaidīts īsi pirms plkst.9, un tā ir meitenīte.
Meitenīte piedzima ģimenes dzemdībās un ir 4060 gramus smaga un 56 centimetrus gara. Viņai dots vārds Rasa.
Auzāne atzīmēja, ka iepriekšējās piecās gadumijās - kopš 2018.gada sākuma - Dzemdību namā kā pirmais ir piedzimis puisītis.

Izraēlas raķešu triecienā Damaskas lidostai četri nogalinātie

Izraēlas bruņotie spēki pirmdien ar raķetēm apšaudījuši Damaskas starptautisko lidostu, nogalinot četrus cilvēkus, ziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA...

Sieviete pamatīgā žvingulī mēģina nokārtot autovadītāja eksāmenu un saņem sodu
Pagājušā gada 30. decembrī Dienvidlatgales prokuratūrā paātrinātā procesa kārtībā tika saņemts kriminālprocess pret kādu sievieti, kura pamatīgā dzērumā devusies uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Daugavpils nodaļu kārtot automobiļa vadīšanas...
Pēc gripas epidēmijas prognozē jaunu Covid-19 uzliesmojumu
Mediķi ar bažām seko ziņām no Eiropas, kur strauji kāpj Covid-19 inficēto skaits. Jau gandrīz droši var teikt, ka pēc gripas epidēmijas, kas plosīsies vismaz mēnesi, var sagaidīt arī Covid-19 epidēmiju.


Komentāri