lv
FXzFBxH6Kdo64umgLHhhd6o6fTVuQakLHwYXEEVG
906176

Krievijas dabasgāzes eksports uz valstīm ārpus NVS pērn sarucis par 45,5%

Krievijas dabasgāzes eksports uz valstīm ārpus NVS pērn sarucis par 45,5%

Krievijas dabasgāzes eksports uz valstīm ārpus Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) pērn samazinājies par 45,5%, liecina pirmdien publiskotie Krievijas valsts dabasgāzes koncerna "Gazprom" dati.

Tie rāda, ka dabasgāzes eksports uz valstīm ārpus NVS 2022.gadā veidoja 100,9 miljardus kubikmetru, salīdzinot ar 185,1 miljardu kubikmetru 2021.gadā.

"Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers norādīja, ka uzņēmums pērn turpināja palielināt piegādes Ķīnai, taču konkrētu informāciju par piegādāto dabasgāzes apjomu nesniedza.

Millers pagājušajā nedēļā notikušajā konferencē atzina, ka "Gazprom" bijis "ļoti, ļoti sarežģīts gads".

Viņš sacīja, ka enerģētikas tirgos novērojamas būtiskas izmaiņas, ņemot vērā sankcijas, kas ieviestas pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmuma sākt karu Ukrainā.

Meksikā bandītu uzbrukumā cietumam 14 nogalinātie 24 izbēgušie

Meksikā bruņoti bandīti svētdien uzbrukuši cietumam valsts ziemeļu pilsētā Huaresā, nogalinot 14 cilvēkus un dodot iespēju izbēgt 24 ieslodzītajiem, paziņojusi Čivavas štata prokuratūra.

Desmit no nogalinātajiem ir cietumsargi.

Uzbrukumā cietumam tika i...

Futbola kluba "Santos" stadionā sākušās atvadas no mūžībā aizgājušā Pelē

Pirmdien Brazīlijas futbola kluba "Santos" stadionā sākās atvadas no pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušā leģendārā futbolista Pelē.

Atvadas no Pelē, kurš mūžībā devās ceturtdien 82 gadu vecumā, norisināsies aptuveni vienu diennakti.

Pirmdien zārks ar Pe...

Dombrovskis: Svarīgi, lai fiskālā un monetārā politika nenonāktu pretrunās

Laikā, kad Eiropas Centrālā banka (ECB) īsteno pasākumus, lai bremzētu inflāciju, arī Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir jāsāk mazināt budžeta deficīti un jāvirzās uz stingrāku fiskālo politiku, jo svarīgi ir, lai fiskālā un monetārā politika neno...



Komentāri