lv
bnrLw5dfumrcABWhYK78CB1mTQwVyTrYNOlUaq1E
906172

Kruīza kuģu segmentā prognozē aktivitātes kritumu - īpaši Baltijas reģionā

Kruīza kuģu segmentā prognozē aktivitātes kritumu - īpaši Baltijas reģionā

Šogad kruīza kuģu segmentā pēc pērnā gada uzrāviena prognozējams aktivitātes kritums, jo īpaši Baltijas jūras reģionā, norādīja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Pērn Rīgas ostā tika uzstādīti vairāki jauni kruīzu kuģu sezonas rekordi. Aktīvā kruīza sezona Rīgā ilga 175 dienas, kuru laikā tika reģistrētas 99 kruīza kuģu vizītes, kas ir augstākais rādītājs Rīgas ostas vēsturē.

Ar kruīza kuģiem Latvijas galvaspilsētu 2022.gada sezonā apciemoja 75 730 kruīza pasažieru no 128 valstīm, visvairāk no Vācijas (46%), ASV (21%) un Lielbritānijas (8%), nozīmīgs skaits pasažieru tika reģistrēts arī no Itālijas, Kanādas, Zviedrijas, Meksikas, Francijas un Spānijas. Lielākais skaits kruīza kuģu apmeklējumu ostā bija jūlijā, kad reģistrētas 30 kruīzu kuģu vizītes. Tas ir mēneša absolūtais rekords uzņemto kruīza kuģu ziņā Rīgas ostā.

Savukārt šogad atkal tiek prognozēts aktivitātes kritums, jo īpaši Baltijas jūras reģionā. "Augot izmaksām un kara dēļ no kruīzu maršrutiem izslēdzot Sanktpēterburgas ostu, kruīzu operatori samazina kruīza maršrutu skaitu Baltijas jūrā vispār, jo klientu interese par šiem ceļojumiem krītas," skaidroja Rīgas brīvostā.

Video: 'Javelin' uzsper gaisā okupantu tanka torni
Ukraiņu karavīrs Sergejs Lavriks sociālajos tīklos publicējis video, kā pēc amerikāņu prettanku raķetes "Javelin" trāpījuma uzsprāgst Krievijas tanks.
Jaungada naktī Ventspilī atrasts vardarbīgā nāvē miris vīrietis; VP meklē aculieciniekus
Naktī no 31. decembra uz 1. janvāri ap pulksten 2.40 Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka Ventspilī, Saules ielā 108 pie daudzdzīvokļu nama atrasts vardarbīgā nāvē miris vīrietis. Likumsargi sāka kriminālprocesu un lūdz atsaukties notikuma aculi...
Par ko balsojam ar savu pensiju 2.līmeni – naftu vai atjaunīgo enerģiju?
2023.gada 9.janvāris 13:00-14:00. Kādos uzņēmumos un iniciatīvās nonāk mūsu pensiju uzkrājumi? Vai šie ir ieguldījumi, kas atbalsta pelnošu un vienlaikus ilgtspējīgu, vidi saudzējošu biznesu, vai arī to vienīgais mērķis ir nopelnīt par katru cenu? Šiem...


Komentāri