lv
GrK8PqP7SBpptx8d7QoK2Zd7tYVlS00VVaEmlbJh
904896

Latvenergo nogādā Ukrainā 110 KV transformatoru

Latvenergo nogādā Ukrainā 110 KV transformatoru

Latvijas valsts uzņēmums sniedz atbalstu Ukrainas energosistēmas atjaunošanai.

Pēdējā 2022.gada darba dienā Ukrainā veiksmīgi saņemts Latvenergo ziedotais trīsfāzu 110 kV transformators, kas tiks izmantots Ukrainas energosistēmas atjaunošanai pēc Krievijas militārajiem uzbrukumiem.

Atsaucoties Ukrainas lūgumam, rekordīsā laikā Latvenergo pārvaldes institūcijas pieņēma lēmumus par trīsfāzu 110 kV transformatora ziedojumu Ukrainas energosistēmas atjaunošanai, un Latvenergo novembra beigās noslēdza dāvinājuma līgumu ar Ukrainas valdības nozīmētu energouzņēmumu. 54 tonnas smagā iekārta ir Latvenergo hidroelektrostaciju rezerves transformators, kas ir atjaunots un uzturēts teicamā darba kārtībā, tādēļ joprojām ir lietderīgi izmantojams energosistēmā. Latvenergo operatīvi nodrošināja iekārtas konservāciju un sagatavošanu transportēšanai.

Iekārtas nogādāšanu Ukrainā koordinēja Eiropas Savienības (ES) Ārkārtas reaģēšanas koordinācijas centrs sadarbībā ar Enerģētikas kopienas sekretariātu, kā arī Polijas stratēģisko rezervju aģentūru. Transformatora transportēšana finansēta no ES Civilās aizsardzības mehānisma līdzekļiem.

Kāpēc arhibīskaps Stankevičs nepiedalās Benedikta XVI bērēs?

Aizņemtības dēļ Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs nevarēs piedalīties emeritētā pāvesta Benedikta XVI bērēs, informēja Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrija.

Vatikānā šodien sākas atvadīšanās no bijušā pāvesta Benedikta XVI. Viņa mirstī...

Kas notika? PSG - pirmā neveiksme kopš pērnā gada marta (+VIDEO)

Francijas futbola klubs Parīzes "Saint-Germain" (PSG) svētdien piedzīvoja neveiksmi Francijas čempionāta mačā, zaudējot pirmo reizi kopš 2022.gada marta.

PSG izbraukumā ar rezultātu 1:3 (1:2) atzina "Lens" pārākumu.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā p...

Dombrava aicina noteikt stingrākus ES pilsoņu uzturēšanās Latvijā nosacījumus

Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA) iesniedzis priekšlikumus par stingrākiem Eiropas Savienības (ES) un viņu pilsoņu uzturēšanās Latvijā nosacījumiem attiecībā uz latviešu valodas zināšanām un iztikas ienākumiem.

Priekšlikumi iesniegti Saeimā skatītajā...



Komentāri