lv
0G4rKNBSGaKnU41HvxOCpEuAH7pkbGmA0GDitknM
897852

LAD sākas iesniegumu pieņemšana ieguldījumiem materiālajos aktīvos

LAD sākas iesniegumu pieņemšana ieguldījumiem materiālajos aktīvos
Rīga, 2.janv., LETA. No šodienas līdz 2.februārim Lauku atbalsta dienestā (LAD) notiek iesniegumu pieņemšana pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos", liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija.

Rīga, 2.janv., LETA. No šodienas līdz 2.februārim Lauku atbalsta dienestā (LAD) notiek iesniegumu pieņemšana pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos", liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija.

Kopumā pieejamais finansējums Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" ir 92,521 miljoni eiro.

Tostarp apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" finansējums lauku saimniecībām klimata pārmaiņu mazināšanas un pielāgošanās, kā arī vides aizsardzības ieguldījumiem pieejams atbalsts 64,796 miljonu eiro apmērā, putnkopības vai cūkkopības nozarēs - 14,52 miljoni eiro, bet siltumnīcu būvniecībai un pārbūvei - 704 909 eiro.

Apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē" pieejams 11 miljonu eiro atbalsts, bet pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām - 1,5 miljoni eiro.

Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums, ja tiek ieguldītas investīcijas ražošanas pamatlīdzekļu iegādei - viens gads un seši mēneši no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Ja tiek veikta būvniecība, pārbūve, ierīkoti ilggadīgie stādījumi un iegādāti ražošanas pamatlīdzekļi - divi gadi no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Beigu datums tehnikas tirgotāju piedāvājumu pieņemšanai Tehnikas un iekārtu katalogā - 2023.gada 19.janvāris.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē ES Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Rīgas sabiedriskajā transportā būs jauna biļešu sistēma
Rīga, 2.janv., LETA. No šodienas Rīgas sabiedriskajā transportā būs jauna biļešu sistēma, kas paredz lētākas mēnešbiļetes un jaunas laika biļetes.

Rīga, 2.janv., LETA. No šodienas Rīgas sabiedriskajā transportā būs jauna biļešu sistēma, kas par...

Asinsdonoru centra speciālisti Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā nodrošinās donoru pieņemšanu
Rīga, 2.janv., LETA. Valsts asinsdonoru centra speciālisti no šodienas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā nodrošinās donoru pieņemšanu, aģentūru LETA informēja Valsts asinsdonoru centra pārstāve Ilze Maskalāne.

Rīga, 2.janv., LETA. Valsts asin...

SIF uzsāk Vienas pieturas aģentūras pakalpojumu sniegšanu ārzemniekiem
Rīga, 2.janv., LETA. No šodienas darbu sāks Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) vienas pieturas aģentūra (VPA) ārzemniekiem, aģentūru LETA informēja SIF pārstāve Zane Jēkabsone.

Rīga, 2.janv., LETA. No šodienas darbu sāks Sabiedrības integrāci...



Komentāri