lv
FvSsKHhlPgWoLDSOmA8y84kXrA1CtOKNzXg0NW32
894653

Rosina noteikt, ka jaunām plānošanas reģionu kompetencēm jāparedz finansējums

Rosina noteikt, ka jaunām plānošanas reģionu kompetencēm jāparedz finansējums

Jaunu plānošanas reģionu kompetenču noteikšanas gadījumā šim mērķim jānodrošina un jāpiešķir papildu resursi jeb finansējums, paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) diskusijai piedāvātais ierosinājums.

Ierosinājumu VARAM un iepriekšējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (LA) iesniedzis ap decembra vidu saistībā ar Saeimā skatītajiem grozījumiem Reģionālās attīstības likumā.

Ministrijā pauž, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pēc diskusijām ar iesaistītajām pusēm varētu vērtēt iespēju likumā noteikt pienākumu tiešās pārvaldes iestādēm kopā ar pārvaldes uzdevuma deleģēšanu vai kompetences nodošanu reģioniem paredzēt finansējumu attiecīgā uzdevuma izpildei.

Kā ziņots, Saeima ir konceptuāli atbalstījusi grozījumus minētajā likumā, kas paredz valdībai retāk ziņot par tiešās pārvaldes iestāžu funkciju nodošanas iespējām plānošanas reģioniem.

Saskaņā ar jaunāko iesniegto priekšlikumu VARAM rosina noteikt, ka Ministru kabinets ne retāk kā reizi septiņos gados sagatavo un iesniedz Saeimai informatīvu ziņojumu par šā likuma 25.panta otrajā daļā un 26.pantā minēto uzdevumu īstenošanu.

Pašlaik likums paredz šādu ziņojumu paredz sagatavot reizi divos gados.

Likuma 25.panta otrā daļa nosaka, ka Ministru kabinets pastāvīgi izvērtē, kādu tiešās pārvaldes iestāžu kompetenci nodot plānošanas reģioniem, kā arī izdod nepieciešamos normatīvos aktus vai sagatavo un iesniedz attiecīgus likumprojektus Saeimai.

Savukārt 26.pants nosaka, kā tiešās pārvaldes iestādes organizē savas teritoriālās struktūras un ja tiešās pārvaldes iestāžu struktūru veicamie uzdevumi kādā teritoriālajā vienībā to pieļauj, Ministru kabinets lemj par attiecīgo teritoriālo struktūru daļēju vai pilnīgu apvienošanu.

Kā norāda VARAM, izstrādes termiņu mainot no reizi divos uz ne retāk kā reizi septiņos gados, samazināsies administratīvais slogs valsts institūcijām, kā arī tiks pieskaņots informatīvā ziņojuma sagatavošanas termiņš Reģionālās politikas pamatnostādņu izstrādes ciklam. Reizē valdība pie nepieciešamības ziņojumu varēs iesniegt arī pēc īsāka termiņa.

Valmieras novadā īpašumiem bez deklarētiem iedzīvotājiem būs lielāks NĪN

Valmieras novadā fiziskām personām piederošiem īpašumiem, kuros nebūs deklarēts neviens iedzīvotājs, tiks piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likme, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

Šodien stājas ...

Ziemeļkoreja palielinās kodolarsenālu, masveidā ražojot atomieročus, paziņo Kims

Ziemeļkoreja palielinās kodolieroču arsenālu, masveidā ražojot taktiskos atomieročus un attīstot jaunas raķetes, ar kurām varēs dot atbildes kodoltriecienus, paziņojis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

Valdošās Strādnieku partijas sanāksmē sestdien Kim...

Rīgā no svētdienas ieviesta tūrisma nodeva

No šodienas Rīgā tiks ieviesta tā dēvētā tūrisma nodeva. To paredz Rīgas domes pieņemtie saistošie noteikumi par pašvaldības nodevu par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu.

Līdz ar to visām tūristu mītnēm par viesu izmitināšanu būs jāmaksā nodeva viena eiro...



Komentāri