lv
GryLFNTozr3EzYlOmX1yFgYfEc6WSv2z98FoxITY
890733

Apgaismības laika personība Gustavs fon Bergmanis – temperamentīgs un izdomas bagāts vīrs

Apgaismības laika personība Gustavs fon Bergmanis – temperamentīgs un izdomas bagāts vīrs
Ādaži, Āraiši, Mazsalaca un Rūjiena drīkst vienlīdz lepoties, ka novada vēsturē ir ierakstīts spilgtas un vērienīgas Apgaismības laika personības – mācītāja un brīvmūrnieka, literāta un vēsturnieka, poliglota un filologa, folklorista, naturālista, mednieka, homeopāta un veiksmīga mājas ārsta-vakcinētāja, kaislīga grāmatu krājēja, tāpat grāmatu izdevēja un iespiedēja Gustava fon Bergmaņa (1749 Ādaži – 1814 Rūjiena) vārds.
Eiduka "Tour de Ski" turpina ar 35.vietu iedzīšanā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Šveicē prestižo "Tour de Ski" seriālu turpināja ar 35.vietu desmit kilometru iedzīšanā klasiskajā stilā.

Sestdien brīvā stila sprinta kvalifikācijā Eiduka bija 32.vietā, finālposmam nekvalificējoties...

Samazinātu NĪN no šī gada piemēros lauksaimniekiem un zivsaimniekiem

No šī gada samazinātu nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) piemēros lauksaimniekiem un zivsaimniekiem, paredz pērn septembrī Saeimā pieņemtie grozījumi likumā Par nekustā īpašuma nodokli.

Tas paredzēts kā uzņēmējdarbības atbalsta princips, saskaņā ar kuru pa...

No šodienas dārgāka ir vēstuļu un pasta paku nosūtīšana

No šodienas pieaug vēstuļu korespondences un pasta paku sūtījumu tarifi, savukārt no 1.marta pieaugs abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumu tarifi, paredz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātie VAS "Latvijas pasts" ies...



Komentāri